Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.07.2017 02:09

Brány galérie budú otvorené každú sobotu počas celého leta


Pozvánka.


Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa rozhodla sprístupniť verejnosti nádvorie galérie. Počas leta je pre návštevníkov pripravených viacero pravidelných podujatí s bohatým sprievodným programom pre malých aj veľkých.


Každú sobotu cez letné prázdniny budú počas celého dňa od 10. do 18. hodiny bezplatne otvorené brány galérie. Návštevníci sa môžu okrem pútavých výstav tešiť na zaujímavý program, ktorý galéria pripravila. Tvorivé dielne, workshopy, hry na nádvorí, komentované prehliadky, stretnutia s umelcami, koncerty, prednášky a výstavy.

„Galéria prvýkrát sprístupnila nádvorie galérie pre verejnosť počas celého leta. Pripravujeme naozaj veľmi zaujímavý program. Návštevníci sa môžu každú sobotu tešiť na niečo iné. K dispozícii budú naši lektori, ale aj naši hostia. Každú sobotu bude viesť workshop iný výtvarník. Našim cieľom je oživiť nádvorie galérie, chceme vytvoriť unikátny priestor na kultúrne vyžitie v meste. Verím, že návštevníkom ponúkneme veľmi atraktívny priestor na trávenie voľného času" povedala riaditeľka galérie Barbora Varga Petríková.

 

Leto v galérii otvorila Módna prehliadka

Slávnostné otvorenie nádvoria Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne sa konalo vo štvrtok 22. júna 2017. Nádvorie sa premenilo na predvádzacie mólo a svoj jedinečný talent predviedli módne dizajnérky Veronika Kostková, Petra Pršová, Veronika Lokajíčková a absolventi odevného dizajnu Strednej umeleckej školy v Trenčíne. „Trenčín je známy ako mesto módy, preto sme sa rozhodli dať priestor odevnému dizajnu priamo v galérii. Móda prehliadka prilákala viac ako 250 návštevníkov a ja som veľmi rada, že sme mohli ukázať, ako efektívne sa dá využiť nádvorie našej galérie. S otvorením nádvoria nám pomohlo Trenčianske osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, s ktorým plánujeme aj ďalšie aktivity " uviedla riaditeľka galérie.

Leto v galérii odštartovalo v prvú prázdninovú sobotu tvorivým workshopom. Maľby na tričko viedli odevné dizajnérky V. Kostková a P. Pršová. Počas celého dňa deti tvorili a hrali sa na nádvorí. Večerný program pre dospelých prilákal milovníkov latinskoamerických tancov a MS Dance Studio si pripravilo tanečný workshop.

Leto v galérii sa koná každú sobotu v júli a auguste. Preto neváhajte a navštívte galériu. Ďalšou zaujímavou novinkou, ktorú galéria pripravila nielen na leto, sú komentované prehliadky výstav s lektorom v troch cudzích jazykoch. Naše kultúrne dedičstvo sa týmto spôsobom dostane bližšie aj návštevníkom zo zahraničia.

Projekt Leto na nádvorí je aj súčasťou hlasovania Participatívneho – komunitného rozpočtu TSK na rok 2017 za okres Trenčín. Hlasovať zaň môžete do 15. júla 2017 na webovom sídle TSK v sekcii Financie.

 

Autor: (Matej PLÁNEK, TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2017
OTS: Je to vo vašich rukách!
Výzva pre neziskové organizácie, aby sa opäť prihlásili do programu na podporu miestnych komunít „Vy rozhodujete, my pomáhame“.
viac
10.04.2017
Neváhaj a pošli svoj návrh projektu aj ty!
Participatívny rozpočet Trenčianskej župy ti pomôže zhmotniť nápady.
viac
16.06.2017
O rozdelení takmer 100 000 eur bude rozhodovať aj verejnosť
O rozdelení 99 000 eur, ktoré vo svojom rozpočte vyčlenil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v rámci participatívneho komunitného rozpočtu, rozhodne hlasovaním verejnosť. O prostriedky sa bude uchádzať 35 projektov z ôsmich okresov TSK.
viac
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %