Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.06.2021 10:40

Branislav Tréger rokoval s ministrom školstva


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger sa stretol s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Branislavom Gröhlingom.


Stalo sa tak počas pracovného výjazdu ministra v Okrese Liptovský Mikuláš, v rámci ktorého v pondelok 7. júna 2021 navštívil aj obidve základné školy v Liptovskom Hrádku. 

„Je veľmi dôležité, ako deklaroval aj pán minister, že školy sa už plošne zatvárať nebudú. Hovorili sme aj o kapitálových výdavkoch, ktoré sú dôležité na rekonštrukcie - väčšinou ide o strechy či palivové základne. Pri personálnej problematike v školstve pociťujeme veľký deficit pri asistentoch učiteľov. Témou našej debaty boli aj výchovno-vzdelávacie ciele a metodika vyučovania. Digitálna doba, do ktorej ideme, by mala deti pripraviť na úplne inú situáciu v praxi,“ povedal Branislav Tréger, ktorý zároveň ocenil, že minister školstva sa so situáciou zoznamuje priamo v jednotlivých školách a vidí, ako sa aplikačná prax prejavuje v realite. 

„V ostatných týždňoch navštevujeme malé i veľké školy na Slovensku, ktoré majú rôznych zriaďovateľov. Zoznamujeme sa so situáciou a prioritne chceme rozprávať s učiteľmi a zamestnancami škôl o tom, ako zvládli situáciu, ktorú máme za sebou. Zaujíma nás, na akej úrovni vedomostí sa nachádzajú žiaci, akým spôsobom prebieha výučba,“ vysvetlil šéf rezortu školstva, podľa ktorého slov sa už zameriavajú na september. „Príprava spočíva v očkovaní učiteľov či zamestnancov škôl - či už cez stabilné očkovacie miesta, alebo výjazdové autobusy. Venujeme sa aj všetkým bezpečnostným opatreniam, ktoré chystáme od septembra. Špeciálne sa budeme venovať téme očkovania detí od 12 rokov, ktoré by malo byť povolené v najbližších dňoch. Budeme vysvetľovať, že je to dôležité, aby sme v septembri v školách mali bezpečné prostredie,“ ozrejmil Branislav Gröhling.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2020
Predseda ZMOS: Opatrenia k pilotnej fáze robili samosprávy za pochodu
Všetky opatrenia k pilotnej fáze celoplošného testovania na COVID-19 robili samosprávy za pochodu a v krátkom čase. Po stretnutí s dolnokubínskym primátorom Jánom Prílepkom na to poukázal predseda Združenia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger.
viac
13.11.2020
ZMOS plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy. Predseda ZMOS-u a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger o tom informoval po štvrtkovom stretnutí predstaviteľov združenia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.
viac
11.05.2021
ZMOS na rokovaní s ministrom školstva
Koncom minulého týždňa sa uskutočnilo rokovanie zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska s ministrom školstva Branislavom Grohlingom. Spoločné rokovanie iniciovalo Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
28.05.2021
Stretnutie ZMOS a ÚMS s prezidentkou kvôli stavebnej legislatíve
Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok 27. mája 2021 stretla s predstaviteľmi Zduženia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) a Únie miest Slovenska (ÚMS) v súvislosti s pripravovanou stavebnou legislatívou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %