Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
22.11.2023 10:00

Banská Štiavnica oslávi 30. výročie zápisu na zoznam UNESCO


Ilustračná fotomontáž, zdroj: kamdomesta.sk


Mesto Banská Štiavnica si pripomenie 30. výročie zápisu do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. V pondelok 11. decembra chystá pre verejnosť viacero podujatí, ktorými si túto udalosť pripomenie.


Ako uvádza mesto na svojej webovej stránke, o 17.00 h sa v Evanjelickom kostole na Radničnom námestí uskutoční koncert spevokolu Štiavničan a Dodo Klimko Band.         

"Súčasťou programu bude aj uvedenie do života novej fotografickej publikácie s názvom Banská Štiavnica a okolie. Publikácia je plná fotografií štiavnických autorov a odhaľuje krásy výnimočného štiavnického regiónu a lokality svetového dedičstva UNESCO," informovala samospráva.         

V kaplnke sv. Anny v budove banskoštiavnickej radnice sprístupnia v tento deň výstavu s názvom Banská Štiavnica - 30 rokov súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Vernisáž sa uskutoční o 15.30 h. "Príďte si pripomenúť 30-ročnú púť jednej z prvých slovenských lokalít zapísaných do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO," uviedol mestský úrad.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska pribudlo ďalších 5 prvkov
Dňa 6. novembra 2017 o 15. hodine sa v Divadle SĽUK uskutočnilo slávnostné vyhlasovanie nových prvkov a aktivít, ktoré boli zapísané do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska a do Zoznamu najlepších spôsobov ochrany NKD na Slovensku.
viac
11.10.2018
O zápise Kelemantie do zoznamu UNESCO sa rozhodne na budúci rok
Rímsky vojenský tábor Kelemantia v Iži (okres Komárno) je o krok bližšie k zápisu do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.
viac
08.01.2021
V roku 2021 chystá B. Štiavnica aj niekoľko väčších investícií
Mesto Banská Štiavnica ešte nemá schválený rozpočet na rok 2021, poslanci o ňom budú hlasovať na niektorom z najbližších mestských zastupiteľstiev. Potvrdila to primátorka Nadežda Babiaková s tým, že v návrhu rozpočtu sa našiel priestor aj na niekoľko väčších investícií.
viac
30.11.2022
Kalvária v H. Rovni je už na zozname NKP, mesto ju chce obnoviť
Kalváriu v Hornej Rovni nad Banskou Štiavnicou zapísali v týchto dňoch do zoznamu národných kultúrnych pamiatok (NKP). Aj keď územie, kde sa kalvária nachádza, patrí do katastra Štiavnických Baní, o zápis požiadalo mesto Banská Štiavnica, ktorého je kalvária majetkom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %