Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
21.12.2021 01:30

B. Gröhling: O návrate žiakov do škôl budeme informovať po sviatkoch


Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Snímka zdroj: (tasr).


O návrate žiakov do škôl bude Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR informovať po vianočných sviatkoch. V rozhovore to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.


"Vrátime sa k fungovaniu takzvaného 'školského semaforu', avšak o jednotlivých podrobnostiach návratu do škôl budeme ešte informovať pred návratom do škôl po sviatkoch," povedal minister školstva. Zároveň pripustil, že momentálne ešte prebiehajú stretnutia v rámci ministerstva zdravotníctva a verí, že od 10. januára 2022 sa vrátia k školskému semaforu.

Šéf rezortu školstva pripustil, že prvý januárový týždeň bude niesť prívlastok školský. "Pretože budeme nastavovať alebo oznamovať jednotlivé pravidlá," povedal minister školstva.

Žiaci druhého stupňa na základných školách a stredoškoláci na celom Slovensku prešli od 13. decembra na dištančné vzdelávanie. To, či sa k prezenčnému vyučovaniu vrátia po zimných prázdninách, ktoré trvajú od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022, nie je zatiaľ známe.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2020
V Nitre je záujem o návrat detí do škôlok vyšší ako do základných škôl
Mesto Nitra je pripravené na spustenie výučby v materských školách a na prvom stupni základných škôl. Počas návštevy ministra školstva Branislava Gröhlinga na nitrianskych školách to potvrdil primátor Marek Hattas.
viac
17.12.2020
Gröhling predstavil plán návratu detí do škôl
Návrat detí do škôl po 11. januári 2021 sa bude riadiť podľa stupňa COVID automatu.
viac
19.01.2021
Karpatská nadácia poskytne podporu v programe Škola napriek korone
Karpatská nadácia opäť otvára program Škola napriek korone s cieľom podporiť nápady, ktoré by pomohli riešiť potreby prerušeného vzdelávacieho procesu.
viac
04.01.2022
B. Gröhling: Žiaci sa vrátia do škôl v plánovanom termíne 10. januára
Po predĺžených zimných prázdninách sa začne prezenčné vyučovanie v plánovanom termíne. V pondelok 10. januára sa budú prezenčne vzdelávať materské, základné aj stredné školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %