Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.06.2023 11:40

Autobusovú stanicu bude prevádzkovať mesto, plánuje i jej obnovu


Snímka zdroj: (imhd.sk).


Autobusovú stanicu v Žiari nad Hronom bude prevádzkovať mesto. Samospráva vypovedala zmluvu pôvodnému nájomcovi, ktorým bola spoločnosť SAD Zvolen, od júna má stanicu v prenájme mestská spoločnosť Technické služby. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.


Autobusovú stanicu v Žiari nad Hronom roky prevádzkovala spoločnosť SAD Zvolen, mesto však nájomnú zmluvu na jar vypovedalo. "Stanica už zďaleka nespĺňa štandardy, ako by mala v dnešnej dobe vyzerať. Nájomca roky neinvestoval do modernizácie nástupišťa, ktoré generuje nie malé príjmy zo zastavenia každého jedného autobusu," skonštatoval primátor mesta Peter Antal. Aktuálne stanicu podľa mesta využíva desať aktívnych dopravcov zo Slovenska i Česka.

Prenájom autobusovej stanice mestským Technickým službám schválili poslanci mesta na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Samospráva začína stanicu prevádzkovať od začiatku júna, nájomná zmluva nemá časové obmedzenie. Mesto tiež pripravuje jej komplexnú rekonštrukciu, realizovať by ju chcelo v najbližších rokoch prostredníctvom fondov získaných cez takzvanú integrovanú územnú stratégiu. Príjmy generované z autobusového nástupišťa chce samospráva investovať aj do infraštruktúry v meste, a to konkrétne na opravy ciest či chodníkov.

Podľa Antala je Žiar nad Hronom jedno z mála miest na Slovensku, ktoré má vlastnú autobusovú stanicu. "V minulosti sme ju nepredali autobusovým dopravcom a nič také do budúcna ani neplánujeme," dodal primátor. Cieľom mesta je vytvoriť zo stanice moderný priestor, ktorý bude cestujúcim poskytovať vyšší komfort ako v súčasnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
27.02.2018
Parkovacie miesta v centre Žiaru nad Hronom vybavia snímačmi
Parkovanie v centre Žiaru nad Hronom by malo byť v budúcnosti jednoduchšie. Miestna samospráva chce nové parkovacie miesta v centre vybaviť snímačmi. Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.
viac
19.06.2018
Na projekt zachytávania dažďovej vody chce mesto získať NFP
Na projekt zhromažďovania a ďalšieho využívania dažďovej vody chcú v Žiari nad Hronom získať nenávratný finančný príspevok. Mesto sa plánuje uchádzať o prostriedky z ministerstva životného prostredia.
viac
04.09.2019
Okresný úrad poskytuje služby v novom klientskom centre
Ministerstvo vnútra (MV) SR spustilo v pondelok (2. 9.) do testovacej prevádzky klientske centrum, ktoré sa nachádza v budove Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiari nad Hronom na Chrástekovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %