Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
25.10.2022 01:30

Aponiovská knižnica pripravuje pre návštevníkov nočné prehliadky


Prehliadka Aponiovskej knižnice.


Nočné prehliadky spojené s divadelným predstavením ponúkne svojim návštevníkom Aponiovská knižnica v kaštieli v Oponiciach. Ako informoval správca knižnice Ondrej Šomodi, konať sa budú 25. a 26. novembra medzi 18. a 21. hodinou.


Súčasťou prehliadok bude aj spev Aleny Dušovej, ktorá priblíži život a osudy obyvateľov kaštieľa, ktorí vybudovali zbierku mnohých vzácnych diel. "Na nahliadnutie budú aj diela velikánov svojej doby Michelangela Buonarrotiho, Williama Shakespeara či Giovanniho Boccaccia," povedal Šomodi.

Atmosféru nočných prehliadok podľa neho ozvláštni aj divadelné predstavenie, ktoré organizátori pripravili v spolupráci s Divallom Tesáre. "Z predstavenia sa návštevníci dozvedia možno viac ako zo samotných kníh. Aponiovská knižnica má vo večerných hodinách neopakovateľnú atmosféru. Historické postavy, ktoré sú s ňou spojené, vystúpia z tieňa a vyrozprávajú svoj príbeh," uviedol Šomodi.

Ako doplnil, Knižnica Aponiovcov z Oponíc v súčasnosti obsahuje 8222 titulov a 15.004 zväzkov v 12 jazykoch, ktoré sú zapísané do Ústrednej evidencie historických knižničných dokumentov a historických knižničných fondov SR. "Návštevníci môžu v tejto knižnici nájsť aj ďalších približne 6000 zväzkov Zaiovskej knižnice," dodal Šomodi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2018
Hrad Beckov ponúkne nočné prehliadky s jemne pikantným nádychom
Nočné prehliadky s jemne pikantným nádychom ponúkne v piatok a v sobotu (28. 7.) návštevníkom hrad Beckov. Podujatie 'O čom hradné múry šepocú' prezradí tajomstvá, ktoré mali byť pred verejnosťou ukryté.
viac
30.10.2019
Aponiovská knižnica ponúkne v novembri nočné prehliadky
Aponiovská knižnica v oponickom kaštieli v okrese Topoľčany ponúkne v novembri nočné prehliadky, ktoré budú obohatené o výklad v podaní Divalla Tesáre. Ako informovali organizátori, prehliadky sa budú konať 22. a 23. novembra medzi 18. a 21. hodinou.
viac
21.02.2022
Kultúrne organizácie PSK majú nové virtuálne prehliadky
Možnosť nahliadnuť do priestorov štyroch kultúrnych organizácií Prešovského samosprávneho kraja majú všetci záujemcovia bez ohľadu na aktuálne covid opatrenia. Župa si pre nich pripravila špeciálne virtuálne prehliadky a podporila ich vznik sumou 6700 eur.
viac
20.04.2022
Výstava Skvosty Aponiovskej knižnice predstaví vzácne exempláre kníh
Aponiovská knižnica oslávi desiate výročie svojho návratu do Oponíc výstavou exponátov zo svojich zbierok. Výstavu s názvom Skvosty Aponiovskej knižnice otvoria 27. apríla v oponickom kaštieli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %