Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.07.2019 10:56

XXIV. Medzinárodný Novohradský folklórny festival


Ilustračný výrez palgátu


Mesto Lučenec, Novohradské osvetové stredisko a Zväz Slovákov v Maďarsku vás pozývajú na XXIV. Medzinárodný Novohradský folklórny festival plný hudby, tanca a zaujímavých sprievodných podujatí pre deti i dospelých.


Podujatie sa uskutoční v dňoch 26. – 27. júla 2019 v Lučenci. Tešiť sa môžete na vystúpenia folklórnych súborov z Ruska, Portugalska, Mexika, Chorvátska, Poľska a susediaceho Maďarska.

Mesto Lučenec ako centrum Novohradu sa o. i. vyznačuje aj bohatou históriou, tradičnými zvykmi, ľudovou umeleckou výrobou s prvkami folklóru. Už po dvadsiatyštvrtýkrát sa v meste predstavia folklórne súbory z oblasti Novohradu, ale aj z iných krajín, aby sme spoločne podporili a udržali toto krásne kultúrne dedičstvo našich starých mám a otcov. V piatok 26. júla na vás čaká v mestskom parku deň v znamení ochutnávky ľudovej hudby z Hriňovej, Zvolena, Poník a Pohronskej Polhory, podvečer tanečno-hudobné folklórne vystúpenie v amfiteátri „Novohrad, Novohrad, ty čarovný kraju...“ a „Zrodenô“. V sobotu 27. júla pokračujeme na ľudovej nôte v mestskom parku, kde sa predstavia účinkujúci z Krupiny. Určite si nenechajte ujsť Sprievod mestom o 18. hod. a neskôr v amfiteátri galaprogram s názvom „Tradícia – reč národov“, kde sa vám predstavia folklórne súbory z rôznych kútov sveta.

Sprievodné podujatia:

V Novohrade pri muzike...

Prehliadka ľudových hudieb z celého Slovenska o Hudobná scéna pri remeselníkoch v parku.

Remeselnícka dedinka:

Súčasťou festivalu bude aj remeselnícka dedinka, kde budú predvádzať a svoje výrobky predávať remeselníci z celého regiónu. Budú tam aj predajcovia, ktorí sú držiteľmi certifikátu Produkt Novohradu. Remeselnícka dedinka, bufety s občerstvením a atrakcie pre deti v mestskom parku budú otvorené v piatok aj v sobotu od 14. h.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Na Medzinárodnom folklórnom festivale Myjava 2016 sa predstaví 1500 účinkujúcich
Účinkujúci zo štyroch kontinentov budú zabávať divákov na 57. ročníku Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2016 (17. – 19. 6.). Okrem slovenských folklórnych súborov a skupín sa na kopaniciach predstavia tanečníci a hudobníci z Českej republiky, Chorvátska, Indie, Egypta, Namíbie a Peru.
viac
26.07.2017
Novohradský folklórny festival bude opäť hostiť domácich i zahraničných umelcov
Leto v Lučenci už viac ako dvadsať rokov patrí aj Novo­hradskému folklórnemu fes­tivalu. Nebude tomu inak ani tento rok v posledný júlový víkend.
viac
27.07.2022
Novohradský folklórny festival bude trvať päť dní
V poradí 26. ročník Medzinárodného Novohradského folklórneho festivalu sa bude počas piatich dní konať na viacerých miestach v slovenskej i maďarskej časti regiónu.
viac
26.07.2023
Začína sa Medzinárodný Novohradský folklórny festival, potrvá päť dní
Na hrade Šomoška v okrese Lučenec sa v stredu začína v poradí 27. ročník Medzinárodného Novohradského folklórneho festivalu. Bohatý päť dní trvajúci program, ktorého súčasťou budú slovenskí i zahraniční účinkujúci, sa uskutoční vo viacerých mestách a obciach v slovenskej i maďarskej časti regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %