Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.07.2016 05:15

V Bratislave dnes odštartovali verejné podujatia bohaté na inovácie


Snímka: (mmb).


V súvislosti s blížiacim sa 7. európskym samitom regiónov a miest 8. – 9. júla v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ, si hlavné mesto pre svojich občanov aj návštevníkov pripravilo bohatý kultúrno-spoločenský program v Starej tržnici pod názvom Bratislava uvádza POHYB. INOVÁCIE. SPOJENIA..


Program začal dnes 6. júla o 14. hod. a potrvá do piatka 8. júla do 22. hod.. Ide o inšpiratívny mix interaktívnych výstav, diskusií a koncertov, ktoré sú úplne bezplatné. Prvý z koncertov v podaní kapely Hallogenerator sa koná už dnes o 19. hodine.

V priestoroch Starej tržnice budú môcť návštevníci obdivovať vystavený model prvej slovenskej družice /skCube/, Hyperloop – víziu dopravy 21. storočia, kuriozity zo zbierok Múzea dopravy, Dizajn na kolesách z Katedry dizajnu VŠVU. Spoločnosť OLO bude zaujímavou formou prezentovať inteligentné riešenia zaobchádzania s odpadom a BVS prostredníctvom fotografickej výstavy priblíži 130-ročnú históriu zásobovania Bratislavy pitnou vodou.

Ako informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal: „Snažili sme sa pripraviť pre Bratislavčanov viaceré zaujímavé podujatia v nadväznosti na 7. európsky samit miest a regiónov, na ktorom sa okrem iného bude riešiť aj problematika „Smart Cities“. Ako súčasne doplnil: „Z tohto dôvodu sme pripravili interaktívne výstavy, obohatené o kultúru, zamerané na predstavenie dopravných inovácií, vesmírnych technológií či iných inteligentných riešení na tvorbu a budovanie inteligentnej tzv. SMART infraštruktúry. Chceme tak ukázať, že Bratislava má na to, aby sa stala moderným, dynamickým a inovatívnym mestom.“

 

 

Problematike Smart Cities bude zároveň venovaná aj exkluzívna diskusia Od inovatívnych riešení k inteligentným mestám v piatok 8. júla o 18. hod., ktorej sa okrem primátora Bratislavy Iva Nesrovnala zúčastnia aj M. Šefčovič, podpredseda EK a komisár pre energetickú úniu, M. Markkula, prezident Európskeho výboru regiónov a tiež osoba, o ktorej sa v poslednom čase veľa hovorí v spojitosti s projektom Hyperloop – D. Ahlborn.

Spomínanej diskusii bude v piatok 8. júla o 14. hod. predchádzať verejné odborné podujatie Smart Twins Bratislava a Viedeň s národnými a európskymi expertmi na koncepciu Smart Twins a Smart City Viedeň. Hlavné mesto SR Bratislava bude na stretnutí zastupovať námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská.

Vo štvrtok (7. júla) sa môžete tešiť na hudobno-tanečný program žiakov bratislavských základných umeleckých škôl Pocta majstrom s podtitulom Mladí Európe, v piatok (8. júla) zahrajú famózni Bratislava Hot Serenaders hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov.

Prehľad verejných podujatí je zverejnený aj na webovej stránke www.predsednictvo.bratislava.sk, ale dostať sa k požadovaným informáciám môžete aj prostredníctvom inteligentnej mobilnej aplikácie KnowSpot, ktorá umožňuje bez použitia internetu získať aktuálne a užitočné informácie o zaujímavostiach a aktivitách v Bratislave priamo na mieste, kde sa budete momentálne nachádzať. Stačí sa jednoducho pripojiť k sieti KnowSpot, o dostupnosti ktorej budú informovať nálepky na vyhradených miestach v Bratislave, nevynímajúc Starú tržnicu.

Autor: (mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment
V rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES) sa v utorok 25. októbra v Bratislave uskutoční medzinárodná konferencia Mestá a voda, ktorá sa bude konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
viac
21.11.2016
Do vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof premáva autobus
Tento víkend otvorili Vianočnú dedinku na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy. Tradičné vianočné trhy budú sprístupnené každý víkend až do 18. decembra denne od 10. do 19. hodiny.
viac
16.06.2017
Svetový deň utečencov si Bratislava opäť pripomenie Dáždnikovým pochodom
Od roku 2000 je 20. jún Svetovým dňom utečencov (World Refugee Day), ktorý nám pripomína, že každý 113. človek na svete bol donútený utiecť zo svojho domova kvôli vojne alebo prenasledovaniu.
viac
20.08.2019
Mesto navrhuje, aby mu vláda poskytla každoročne finančný príspevok
Metropola SR by mohla od štátu dostávať každoročne príspevok vo výške niekoľkých desiatok miliónov eur na zabezpečenie povinností hlavného mesta. Na utorkovom stretnutí s predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD) mu to navrhol primátor Bratislavy Matúš Vallo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %