Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.06.2019 12:05

Parkovacia politika v centre pozornosti


Ilustračná snímka


Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo 4. a 5. júna v Tatranskej Lomnici podujatia, zamerané výlučne na problematiku parkovacej politiky.


Kým obsahom prvého dňa podujatia, zorganizovaného formou seminára, bol tematický blok s názvom Riadenie parkovania v mestách a obciach, zameraný na teoretickú platformu riadenia parkovania, nasledujúci deň naň nadviazalo podujatie s názvom Riadenie parkovania - poznatky z praxe.

Na podujatí, ktoré sa konalo 4. júna, sa jeho účastníci – zástupcovia miest a obcí - oboznámili a informáciami o aktuálnom stave parkovania na Slovensku a s legislatívnym rámcom riadenia parkovania. Prednášajúci tiež poukázali na význam riadenia parkovania pre udržateľný rozvoj miest a obcí a poskytli aj odporúčania z praxe pri zavedení spoplatnenia parkovania.

Ďalšie podujatie (5. júna) bolo zamerané na aplikačnú prax v kombinácii so smart riešeniami na úseku riadenia parkovania v mestách a obciach. Pozostávalo z troch blokov: Smart technológie v samospráve, Praktické príklady využitia smart technológii v parkovaní a Smart budúcnosť pri regulácii parkovania a v doprave. Aktivity sa sústredili na informácie o možnostiach uplatnenia moderných technológií v cenových mechanizmoch pre úhradu parkovného s poukázaním na prínos prepojenia použitých technológií s centrálnym systémom riadenia parkovania. Účastníci sa tiež oboznámili s využitím monitorovacieho vozidla a smart cities technológií v doprave.

Obidve aktivity sú súčasťou Národného projektu Združenia miest a obcí Slovenska s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý ZMOS uakutočňuje v rámci operačného programu Efektívna verejná správa.

Výstupy z oboch dní podujatia sú verejne prístupné a publikované na webovej stránke národného projektu.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2019
Mesiac úcty k starším znásobuje význam sociálnej politiky v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti so vstupom do mesiaca, ktorý už tradične patrí úcte starším zdôrazňuje, že starnutie populácie znásobuje význam dlhodobej a udržateľnej sociálnej politiky.
viac
05.06.2020
ZMOS podporilo iniciatívu Kohézna aliancia
Združenie miest a obcí Slovenska sa k včerajšiemu dňu, ako jediné združenie samospráv na Slovensku, prihlásilo k podpore kohéznej politike v budúcom programovom období 2021-2027, a to pripojením sa k iniciatíve Kohézna aliancia.
viac
27.06.2020
Skúsenosti európskych miest a obcí
Skúsenosti európskych miest a obcí v boji proti COVID-19.
viac
27.03.2021
ZMOS: Je vecou samosprávy, akým spôsobom chce prevádzkovať parkoviská
Je výlučne vecou samosprávy, akým spôsobom sa rozhodne nastaviť, spravovať a prevádzkovať parkoviská na svojom území. Pre TASR to uviedol hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %