Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
13.06.2024 10:10

Mesto plánuje zriadiť rezidenčnú parkovaciu zónu v Tatranskej Lomnici


Ilustračná snímka, zdroj: TatryPortal.sk


Mesto Vysoké Tatry plánuje zriadiť rezidenčnú parkovaciu zónu v Tatranskej Lomnici. V rámci ďalšej etapy pilotného projektu preto v týchto dňoch pristúpila samospráva k vydávaniu dočasných bezplatných testovacích parkovacích kariet.


 Informovala o tom radnica na webovom sídle s tým, že do rezidentskej zóny vybrali v prvej fáze 35 vchodov v bytových domoch na sídlisku.         

"Tieto karty budú slúžiť do oficiálneho spustenia rezidentského parkovania hlavne pre potreby dopravného prieskumu - zmapovania nevyhnutného minimálneho počtu parkovacích miest potrebných pre pokrytie vašich potrieb," uviedla samospráva. Do oficiálneho spustenia projektu tak budú od 1. júla prebiehať v zóne pravidelné prieskumy obsadenosti parkovacích miest v kontexte vydaných parkovacích kariet. Jeho výsledky podľa mesta pomôžu určiť aj záujem o karty vydané na jednu bytovú jednotku. Cieľom je podľa mesta úspešné fungovanie vymedzenej parkovacej zóny v Tatranskej Lomnici.         

Po skončení tejto fázy samospráva plánuje pristúpiť k ďalším krokom, ako je osadenie zvislého dopravného značenia, prijatie Všeobecne záväzného nariadenia a podľa jeho znenia aj následné vydávanie parkovacích kariet. Mesto v tejto súvislosti žiada obyvateľov, aby prípravnú etapu projektu nepodcenili a o vydanie dočasnej karty požiadali v stredisku Verejnoprospešných služieb Vysoké Tatry v Tatranskej Lomnici. K jej vydaniu je potrebné sa preukázať občianskym preukazom a veľkým technickým preukazom vozidla. "Pre zaručenie úspešnosti projektu a jeho realizáciu v čo najkratšom období, žiadame o spoluprácu dotknutých obyvateľov ako aj vlastníkov nehnuteľností v zóne. Aj od ich aktívneho prístupu bude záležať úspešnosť a rýchlosť zavedenia rezidentskej zóny," uzatvára radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Mestu Bratislava prišlo 96 pripomienok k parkovacej politike
Hlavné mesto dostalo 96 pripomienok občanov k navrhovanej jednotnej parkovacej politike. Zaoberala sa nimi mestská dopravná komisia a na základe nich upravila pôvodný návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) k parkovaniu.
viac
17.09.2018
Botanická záhrada prilákala viac návštevníkov ako vlani
Príležitosť pozrieť si Expozíciu tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici využili uplynulý víkend poslední tohtoroční návštevníci.
viac
06.06.2019
Parkovacia politika v centre pozornosti
Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo 4. a 5. júna v Tatranskej Lomnici podujatia, zamerané výlučne na problematiku parkovacej politiky.
viac
23.02.2022
Po dvojročnej prestávke sa uskutoční Venerovského memoriál
Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu sa tento rok lesníci opäť postavia na štart Venerovského memoriálu. Dejiskom 56. ročníka Majstrovstiev lesníkov SR v lyžovaní s medzinárodnou účasťou bude Monkova dolina v Ždiari.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %