Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.01.2019 12:35

Na Sídlisku III v Prešove vyrástlo nové detské ihrisko


Ilustračná snímka presov.sk


Prešovske deti zo Sídliska III dostali v tomto vianočnom období krásny darček. Za nákupným strediskom Družba sa môžu hrať na novom detskom ihrisku.


Detské ihrisko s rozmermi  22 m x 9,6 m je situované na zelenej ploche, a to na východnej strane nákupného strediska Družba smerom ku kostolu Kráľovnej pokoja (pri fontáne).

Na ihrisku nájdu deti veľa možností na hranie. Jeho súčasťou je závesná dvojhojdačka, vahadlová hojdačka, dve pružinové hojdačky v tvare psíka a koníka, ale aj veľký kolotoč so sedením, reťazový chodník či veža so schodíkmi, šmykľavkou, lezeckou stenou a závesnou dvojhojdačkou.

Hojdačky dopĺňajú aj 4 lavičky s operadlom, kde si môžu popri hraní svojich detí oddýchnuť aj rodičia. K lavičkám pribudol aj odpadkový kôš.

Povrch detského ihriska je mäkký, tvorený gumenými rohožami, čo znamená, že sa minimalizuje riziko úrazu a deti sa môžu bezpečne hrať.

Ihrisko je ohraničené zapusteným záhonovým betónovým obrubníkom.

Detské ihrisko na Sídlisku III projektovala firma STAVOPROJEKT, s. r. o. a jeho zhotoviteľom bola firma MAGICSTAV, spol. s. r. o. Celkové náklady boli v objeme 22 200,00  €  (s DPH).

 

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2019
V Trebišove vzniklo nové detské ihrisko
Z novovybudovaného detského ihriska sa môžu tešiť najmä deti zo sídliska STRED a jeho blízkeho okolia. Nové ihrisko je nepretržite sprístupnené, samozrejme, širokej verejnosti a poslúži aj ostatným obyvateľom mesta, v prípade potreby aj pre materské a základné školy.
viac
06.07.2020
Na Važeckej ulici v Prešove pribudlo nové multifunkčné ihrisko
Malí aj veľkí športovci môžu na Važeckej ulici v Prešove využívať nové multifunkčné ihrisko. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka jeho vybudovaním sa vytvorili možnosti pre hru minifutbalu, tenisu, volejbalu, bedmintonu, nohejbalu či hádzanej.
viac
08.08.2020
V lokalite sídliska za nemocnicou pribudlo prvé detské ihrisko
Prvé detské ihrisko pribudlo v týchto dňoch na svidníckom sídlisku za nemocnicou. Radnica naň získala dotáciu z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR vo výške 10 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
16.05.2023
Na sídlisku Juh pribudlo nové ihrisko, jeho súčasťou je aj veľká loď
Na popradskom sídlisku Juh pribudlo nové detské ihrisko, dotáciu vo výške takmer 43 000 eur naň poskytlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Slávnostne ho otvorili a sprístupnili minulý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %