Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.12.2019 05:05

Na Perínskych rybníkoch začali s výlovom rýb na Vianoce


Občianske združenie Veľká ryba začala s dodávkou vianočných rýb zo sádok pri obci Perín - Chym v okrese Košice okolie. FOTO TASR - František Iván


S výlovom rýb určeným na predvianočný predaj začalo v uplynulých dňoch Občianske združenie Veľká ryba na rybníkoch pri obci Perín–Chym v okrese Košice-okolie.


Ryby chovajú na 110-hektárovej rybničnej sústave. Podľa porybného Mateja Grentzera tento rok hodnotí ako jeden z lepších, prírastok bol veľmi dobrý, ryby sú krásne, zdravé. Podľa neho na vianočné sviatky je najväčší záujem o kapra. Perín – Chym, 8. decembra 2019.

Perín-Chym 8. decembra (TASR) – S výlovom rýb určeným na predvianočný predaj začalo v uplynulých dňoch Občianske združenie Veľká ryba na rybníkoch pri obci Perín–Chym v okrese Košice-okolie.       

"Tento rok by som hodnotil ako jeden z tých lepších. Splnilo sa to, čo sme očakávali. Výpadky neboli žiadne, prírastok bol veľmi dobrý. Ryby pekne vyrástli, sú krásne a zdravé. Aj laik zistí na prvý pohľad, že ryba je úplne v poriadku," uviedol pre TASR porybný Matej Grentzer.       

Ryby sú na vianočný trh pripravené v nádobách. V jednej ich je aj 15 ton. "Takto počkajú až do Vianoc. Odberateľov už máme. Čo sme plánovali, to sme aj dosiahli. Nielen my zásobujeme trh na východnom Slovensku, ale dovážajú sa aj z Česka. Myslím si, že rýb bude tento rok dostatok," povedal Grentzer.       

Ryby chovajú v rybníkoch s rozlohou približne 110 hektárov. "Máme tu veľmi dobré podmienky pre chov kapra a kaprovitých rýb, tých máme samozrejme najviac. Celkovo 90 percent tvorí kapor. Popritom mali sme aj amura, tolstolobika, z dravých rýb hlavne šťuku, ale v menšom aj sumca a iné ryby," dodal porybný.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
12.12.2016
Dobrovoľníci navaria bezdomovcom kompletné Štedrovečerné menu
Liptovskomikulášski bezdomovci si v utorok 20. decembra vychutnajú pravý sviatočný obed. Dobrovoľníci v týchto dňoch pripravujú všetko tak, aby mohli aj ľudia bez prístrešia osláviť prichádzajúce vianočné sviatky.
viac
03.10.2018
Kaprov na vianočný trh pomáhali zachraňovať aj hasiči
Počas uplynulého víkendu (29. a 30. 9.) sa uskutočnil výlov kaprov na rybníku v katastri mesta Šaštín-Stráže. TASR informoval predseda Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) Šaštín-Stráže Rudolf Ovečka.
viac
14.12.2023
Vianočný výlov kaprov v Prievidzi
Tradičnou predvianočnou aktivitou v meste Prievidza je výlov kaprov na Námestí Slobody, na ktorú sa tešia mnohí obyvatelia, no najmä deti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %