Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.12.2016 12:28

Príbeh Vianoc na Liptove


Drevený betlehem vedľa koliby Strachanovka v Jánskej doline.


Až do sviatku Troch kráľov bude v Jánskej doline pre turistov a dovolenkárov sprístupnený drevený betlehem. Sedem sôch, ktorým dominuje Mária s Ježiškom pripomínajú krásny odkaz Vianoc. Ten túto sobotu pripomenie v kultúrnom dome v Liptovskom Jáne aj vystúpenie divadelníkov.


Do Vianoc zostáva ešte niečo cez dva týždne a druhá najatraktívnejšia liptovská obec pripravila pre svojich návštevníkov ďalšie lákadlo. Nádherný drevený betlehem tak skrášľuje už niekoľko dní priestor vedľa koliby Strachanovka v Jánskej doline. Drevené sochy vyrezával majster rezbár Adam Bakoš a jeho tím počas podujatia Drevené kráľovstvo v septembri tohto roku.

„Dlho sme zvažovali čo bude predmetom posledného stretnutia rezbárov na podujatí Drevené kráľovstvo. Teraz som nesmierne rád, že to bola sakrálna tematika a môžeme tak návštevníkov Jánskej doliny ponúknuť originálny zážitok vďaka drevenému betlehemu. Verím, že ľudia trošku spomalia, zamyslia sa a vychutnajú si krásny predvianočný a neskôr vianočný čas na Liptove," povedal majiteľ koliby Strachanovka Ján Strachan.

Jeden z najväčších drevených externých betlehemov na Slovensku tvorí sedem sôch v životnej veľkosti. Atmosféru dotvára aj príjemná vianočná hudba.

„Zimná sezóna na Liptove je najmä o aktívnom pohybe na horách, už teraz sa lyžuje v Jasnej a podmienky sú už v úvode sezóny veľmi dobré. Hlavná zimná sezóna sa pre nás rozprúdi v druhý sviatok vianočný 26. 12., kedy začnú prichádzať klienti na Silvestrovské pobyty. Vianoce väčšinou trávia v rodinnom kruhu, ale aj zaužívané sa postupne mení a sú zariadenia, ktoré sprostredkujú klientom všetko to, čo k Vianociam patrí a bonusom je nádherné prostredie Liptova a kvalitný servis,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

V sobotu 10. 12. 2016 sa v Liptovskom Jáne môžu záujemcovia pozrieť na príbeh Vianoc aj naživo, vďaka vystúpeniu divadelníkov. „Navyše po divadle nám zaspievajú Čriepky - ženská spevácka skupina z Liptova a na ľudovú nôtu zahrajú Hravé struny,“ uzavrel starosta obce Liptovský Ján Juraj Filo. Všetko toto si vychutnajú obyvatelia obce aj jej návštevníci bezplatne vďaka podujatiu Advent v kúrii, ktoré organizuje obec Liptovský Ján už zajtra.

Ďalšie atraktívne podujatia na Liptove spojené s najkrajšími sviatkami roka sú dostupné na webe regiónu pod linkom http://www.visitliptov.sk/podujatia/ .

 

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2016
Majstri motorových píl na Liptove
Na trojdňové drevené kráľovstvo sa premení už vo štvrtok 15. septembra 2016 okolie Koliby Strachanovka v Liptovskom Jáne vďaka podujatiu rovnakého mena.
viac
26.10.2016
Liptov v znamení dušičiek
Už najbližšia sobota bude v Jánskej doline patriť dušičkám, strašidlám a výbornej zábave pre celé rodiny vďaka siedmemu ročníku úspešného podujatia Jánske dušičky. V tunajšej Stanišovskej jaskyni pripravili špeciálny dušičkový program.
viac
12.09.2017
Drevené kráľovstvo na Liptove
Jánska dolina privíta majstrov motorových píl. Tí budú od 14. do 16. septembra 2017 pred obľúbenou kolibou Strachanovka „vdychovať život“ kusom dreva.
viac
01.07.2019
Na Liptove štartuje najväčší rozprávkový festival
Liptov sa premení na krajinu rozprávok vďaka festivalu ZA 7 HORAMi. Druhý ročník najväčšieho rozprávkového festivalu v prírode štartuje vo štvrtok 4. júla v Liptovskom Jáne a Jánskej doline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %