Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.12.2018 11:53

Detský Silvester na železnici bude skvelým začiatkom konca roka


Ilustračný výrez plagátu


Poďte sa spolu s nami zabaviť v posledný deň roka 2018. Detská železnica Košice vás v pondelok 31. decembra pozýva na Detský Silvester na veľkej železnici.


Dobrovoľníci z detskej železnice nás tentoraz prevezú nostalgickým vlakom na trase Košice - Kysak - kysacký triangel a späť. Vlak vyráža z hlavnej železničnej stanice v Košiciach 31. decembra o 9, 30. Trasa je krátka, ale možno o to zaujímavejšia pre Košičanov, ktorí bežne do Kysaku nechodia, no i tu je čo obdivovať. „Naším vlakom sa dostaneme aj tam kam sa bežne s cestujúcimi nechodí, prevezieme sa po tzv. kysackom triangli a dozvieme sa viac aj o samotnej stanici, ktorá pochádza z konca 19. storočia. Návštevníkov chceme vytiahnuť aj do prírody, k malebnej horárni,“ približuje Ľubomír Lehotský, riaditeľ Detskej železnice Košice.            

Pre cestujúcich bude na miestnom úrade v Kysaku pripravená tradičná domáca kapustnica. Po nej sa príjemnou lesnou cestičkou dostaneme k malebnej horárni nad obcou, kde nás zahreje teplý čaj a káva. Vrcholom podujatia bude odpálenie detského ohňostroja presne na poludnie. Predpokladaný návrat do Košíc je naplánovaný na 13, 42 hod.

Lístky sú dostupné v predpredaji na www.detskazeleznica.sk alebo v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej ulici 48 v Košiciach. Príďte sa zabaviť spolu s nami a zažite netradičný začiatok konca roka na železnici. Tešíme sa na vás.

Autor: (ts-Zuzana Lehotská, Detská železnica Košice, o. z.)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
20.06.2019
Vlakový výlet do praveku ponúkne históriu, kultúru a zábavu pre celú rodinu
Výnimočný Veľký vlakový výlet pre celú rodinu „do praveku“ s parnou lokomotívou sa uskutoční už túto sobotu 22. júna. Lákadlom sú Hanušovské viadukty, archeopark, barokový kaštieľ, stredoveký kostol i samotná parná lokomotíva z roku 1926.
viac
10.10.2019
Vlakový výlet pre celú rodinu pozýva na Gemer a do Domice
Detská železnica Košice vás pozýva na veľký vlakový výlet pre všetkých. Príjemná rodinná atmosféra vo vlaku, návšteva jaskyne Domica a nenáročná prechádza k maďarskej časti jaskynného systému Aggtelék v krásnej jesennej prírode zaručujú vydarený rodinný výlet.
viac
22.06.2021
Detská železnica vypraví vlak za medzevským drakom
Nadšenci železničnej nostalgie z občianskeho združenia Detská železnica Košice vďaka dlhoročnej spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom v Medzeve sa v sobotu 26. júna vydajú na ďalší poznávací výlet z Košíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %