Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.11.2023 03:00

ZMOS rokoval s novým ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR T. Druckerom


Ilustračná snímka z rokovania


Delegácia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) pod vedením predsedu ZMOS Jozefa Božika absolvovala stretnutie s novým ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Tomášom Druckerom a jeho tímom.


„Okrem iného boli témami stretnutia financovanie predprimárneho vzdelávania, financovanie preneseného výkonu štátnej správy i spoločné školské úrady. Hovorili sme aj o ukrajinských deťoch v školách i o ukrajinských pedagógoch, nevynechali sme ani tému koordinátorov projektov na školách. Reč bola aj o potrebnej úprave legislatívy v oblasti záškoláctva,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik ktorý doplnil, že išlo o úvodné stretnutie s novým vedením rezortu školstva. 

„Dohodli sme sa, že ZMOS bude nominovať svojich zástupcov a expertov do pracovných skupín k riešeniu jednotlivých problematík z oblasti školstva,“ doplnil Jozef Božik.

ZMOS na stretnutí, ktoré sa v priestoroch rezortu školstva v Bratislave konalo v utorok 7. novembra 2023, zastupovala aj podpredsedníčka ZMOS a predsedníčka Komory obcí Božena Kováčová, podpredseda Komory miest Martin Chren, predseda sekcie školstva a kultúry Rady ZMOS Ján Krtík a odborná expertka Kancelárie ZMOS pre oblasť vzdelávania, kultúry a športu Mária Chorváthová.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2020
Skúsenosti európskych miest a obcí
Skúsenosti európskych miest a obcí v boji proti COVID-19.
viac
17.12.2021
ZMOS na rokovaní k Plánu obnovy v oblasti vzdelávania
Tento týždeň sa uskutočnilo rokovanie k plánu obnovy v oblasti vzdelávania zástupcov samospráv s ministrom školstva a predsedom vlády SR na pôde Úradu vlády SR.
viac
19.11.2022
ZMOS na rokovaní s ministrom k téme školského stravovania
Zástupcovia samospráv sa 15. novembra stretli s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Jánom Horeckým kvôli problematike financovania školského stravovania.
viac
07.11.2023
ZMOS rokoval s novým ministrom pôdohospodárstva SR Richardom Takáčom
Delegácia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na čele s predsedom ZMOS Jozefom Božikom rokovala s novým ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richardom Takáčom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %