Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.11.2022 07:55

ZMOS na rokovaní s ministrom k téme školského stravovania


Snímka z rokovania


Zástupcovia samospráv sa 15. novembra stretli s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Jánom Horeckým kvôli problematike financovania školského stravovania.


ZMOS na stretnutí zastupoval jeho predseda a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.

„Od roku 2019 nebol menený zákon o školskom stravovaní. Je potrebné zo strany štátu reagovať na 15 percentnú infláciu a 25 percentné zvýšenie ceny potravín, keďže štát prispieva na prípravu jedla pre deti od materských až po stredné školy. Návrh ZMOS bol akceptovaný v plnej výške, stravná jednotka by sa mala skvalitniť a podpora zo strany štátu by mala byť vyššia. Treba však aj naďalej sledovať výšku cien potravín, nárast príspevku zo strany štátu by mal byť dostatočný,“ povedal predseda ZMOS Branislav Tréger.

Rokovanie sa na ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR v Bratislave konalo v utorok 15. novembra 2022. Za Združenie samosprávnych krajov SK 8 sa ho zúčastnil jeho predseda Jozef Viskupič, ktorý je predsedom Trnavského samosprávneho kraja, primátor mesta Košice Jaroslav Polaček zastupoval v pozícii viceprezidenta Úniu miest Slovenska.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2021
ZMOS uplatnil 7 zásadných pripomienok k poslaneckej novele školského zákona
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo 7 zásadných pripomienok k poslaneckej novele školského zákona. Vzhľadom na zásadné nedostatky žiada stiahnutie tohto návrhu.
viac
17.12.2021
ZMOS na rokovaní k Plánu obnovy v oblasti vzdelávania
Tento týždeň sa uskutočnilo rokovanie k plánu obnovy v oblasti vzdelávania zástupcov samospráv s ministrom školstva a predsedom vlády SR na pôde Úradu vlády SR.
viac
04.10.2023
MŽP bude rokovať so ZMOS a ďalšími o riešení financovania triedeného zberu
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR bude rokovať so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a ďalšími aktérmi v odpadovom hospodárstve s cieľom nájsť efektívne riešenie financovania triedeného zberu a recyklácie odpadu.
viac
08.11.2023
ZMOS rokoval s novým ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR T. Druckerom
Delegácia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) pod vedením predsedu ZMOS Jozefa Božika absolvovala stretnutie s novým ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Tomášom Druckerom a jeho tímom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %