Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
05.12.2022 02:25

Zimný štadión otvárajú verejnosti, dôležité budú ceny energií


Ilustračná snímka.


Zimný štadión v Stropkove od soboty otvára svoje brány pre verejnosť. Snahou bude udržať sezónu klziska čo najdlhšie, závisieť to bude od poveternostných podmienok, záujmu verejnosti i cien energií. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.


Zachované ostáva bezplatné využitie ľadu pre základné a stredné školy v rámci hodín telesnej výchovy do 13.00 h. Pre verejné korčuľovanie bude klzisko otvorené denne od 10.00 do 16.00 h, pre objednávky do 20.00 h.

"Po zime budeme bilancovať a uvidíme, do akej miery sa nárast cien energií prejaví na ekonomike štadióna i mesta. Som ale rád, že stropkovská verejnosť nebude napriek neľahkým časom ukrátená o príjemné chvíle strávené na tunajšom klzisku," uviedol primátor mesta Ondrej Brendza.

Takmer 40-ročný športový areál prešiel pred necelými dvoma rokmi rozsiahlou rekonštrukciou. Vybudovali tam novú ľadovú plochu, vymenili mantinely i striedačky, v strojovni sú nové čpavkové čerpadlá a expanzná nádoba a zrekonštruovali aj rozvodový kanál. "Všetko to stálo bezmála 370 000 eur, pričom z veľkej časti išlo o prostriedky z dotácií a zhruba 170 000 sme dali z vlastných zdrojov bez akéhokoľvek úveru. Popri tom sme už skôr dokončili kvalitne vybavené a dostatočne veľké šatne pre verejnosť i hokejistov, prevádzkujeme tam aj bufet či bezplatnú požičovňu korčúľ," konštatoval primátor. Dodal, že mesto má ambíciu celý areál ďalej modernizovať. "Prikrývať sa však môžeme len takou perinou, akú máme. Zo strany vedenia samosprávy by bolo veľmi nezodpovedné, zvlášť v dnešnej dobe, zadlžovať mesto na jednak energeticky náročné, a takisto sezónne ohraničené projekty pre vymedzenú cieľovú skupinu," uviedol.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2018
Pezinok sa môže tešiť zo zimného štadióna
Dňa 26. apríla 2018 sa uskutoční otvorenie dlhoočakávanej ľadovej arény, ktorá stojí na Suvorovovej ulici v Pezinku. Pezinská verejnosť, no nielen tá pezinská, je pozvaná, aby oslávila otvorenie arény a zaželala jej množstvo spokojných korčuliarov.
viac
13.12.2019
Štadión v Stropkove po týždni zavreli
Len pár dní mohli Stropkovčania využívať starý zimný štadión. V pondelok sa opäť objavila porucha na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
07.10.2023
Zimný štadión v Gelnici otvára sezónu, vlani ho zavreli pre nárast cien energií
Mesto Gelnica v piatok otvára sezónu na ľade Zimného štadióna Petra Bindasa. Ako informoval primátor Dušan Tomaško na sociálnej sieti, v rámci nej plánujú zorganizovať niekoľko nových podujatí. Minulý rok museli pre výrazné zdraženie energií štadión predčasne zatvoriť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %