Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.04.2018 09:45

Pezinok sa môže tešiť zo zimného štadióna


Ilustračná snímka: abs.sk


Dňa 26. apríla 2018 sa uskutoční otvorenie dlhoočakávanej ľadovej arény, ktorá stojí na Suvorovovej ulici v Pezinku. Pezinská verejnosť, no nielen tá pezinská, je pozvaná, aby oslávila otvorenie arény a zaželala jej množstvo spokojných korčuliarov.


Program bude zahájený o 16.00 h v priestoroch arény aktom jej slávnostného otvorenia, kedy sa verejnosti prihovorí v prvom rade zástupca investora, spoločnosti Aréna Pezinok,  s. r. o.,  JUDr. Roman Weck a primátor mesta Pezinok Mgr. Oliver Solga. Slávnostný ceremoniál sa nezaobíde bez symbolického prestrihnutia pásky a prípitku. Program bude pokračovať polhodinovou krasokorčuliarskou exhibíciou a otváracími zápasmi bratislavských a nitrianskych školákov. Program bude zavŕšený možnosťou verejného korčuľovania, kedy si každý návštevník bude môcť vyskúšať nový pezinský ľad na vlastnej koži.       

Objekt arény pozostáva z ľadovej plochy rozmerov 56 x 26 m, ktorá spĺňa požiadavky IIHF. K dispozícii bude korčuliarom 6 šatní vrátane sociálnych zariadení. Vstupný priestor s informačným pultom je k dispozícii všetkým návštevníkom, tiež oddychová zóna so sedením, na poschodí objektu sa nachádza fitness priestor pre rozcvičenie hráčov a základný tréning. Doplnkovými službami arény je reštaurácia s výhľadom na ľadovú plochu nachádzajúca sa tiež na poschodí a športový obchod s hokejovými potrebami vrátane brúsenia korčúľ. Objekt umožňuje klientom parkovanie na novovytvorenom parkovisku s kapacitou 48 parkovacích miest pre osobné automobily, 3 pre telesne postihnuté osoby, prípadne autobusy.       

Aréna bude prevádzkovaná počas celého roka, bude slúžiť predovšetkým súkromným hráčskym skupinám, nadšencom krasokorčuľovania, samotnej verejnosti a pezinskej mládeži. Aj v Pezinku je hlavným cieľom podpora rozvoja telesnej zručností miestnych detí a mládeže, a to najmä v hokeji a v krasokorčuľovaní. Aréna bude výborným miestom pre organizovanie turnajov, športových sústredení, hokejových kempov a podobných podujatí.       

Ďalšie informácie na www.arenapezinok.sk a https://www.facebook.com/arenapezinok/.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2018
Po ôsmich rokoch otvoria zrekonštruovaný zimný štadión
Po ôsmich rokoch otvoria v sobotu 13. októbra zrekonštruovaný zimný štadión v Kežmarku. Hovorkyňa mesta Zuzana Šlosárová informovala, že súčasťou slávnostného otvorenia hokejovej arény bude aj prvý domáci zápas miestnych hokejistov.
viac
26.11.2022
Zimný štadión v Zlatých Moravciach bude od decembra otvorený pre verejnosť
Zimný štadión v Zlatých Moravciach bude od decembra otvorený pre verejnosť. Podľa slov Mariana Pánika, prezidenta klubu HC Zlaté Moravce, ktorý štadión spravuje, bude zimný štadión otvorený od 7. decembra, verejné korčuľovanie bude druhý decembrový víkend.
viac
05.12.2022
Zimný štadión otvárajú verejnosti, dôležité budú ceny energií
Zimný štadión v Stropkove od soboty otvára svoje brány pre verejnosť. Snahou bude udržať sezónu klziska čo najdlhšie, závisieť to bude od poveternostných podmienok, záujmu verejnosti i cien energií. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
07.10.2023
Zimný štadión v Gelnici otvára sezónu, vlani ho zavreli pre nárast cien energií
Mesto Gelnica v piatok otvára sezónu na ľade Zimného štadióna Petra Bindasa. Ako informoval primátor Dušan Tomaško na sociálnej sieti, v rámci nej plánujú zorganizovať niekoľko nových podujatí. Minulý rok museli pre výrazné zdraženie energií štadión predčasne zatvoriť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %