Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.07.2019 02:35

Žilinská župa hľadá osobnosti kraja


Navrhnite osobnosti kraja - mobilizačný plagát


Žilinská župa opäť ocení osobnosti kraja. Nominovať ľudí na najvyššie župné ocenenie môže verejnosť, poslanci ŽSK, občianske združenia, umelecké i vedecké inštitúcie. Uzávierka nominácii je 31. augusta 2019.


Aj tento rok v decembri udelí Žilinská župa ocenenia výnimočným osobnostiam, ktoré svojou činnosťou ovplyvnili životy ľudí vo svojom okolí, podieľajú sa na ich rozvoji alebo osobnostiam, ktoré svojou prácou reprezentujú Žilinský kraj doma či v zahraničí. ,,Oceňovanie osobností je v našom kraji už tradíciou. Máme tu veľa vzácnych ľudí, ktorí si za svoju činnosť zaslúžia vďaku a uznanie. Či už za svoju životnú vytrvalosť, bojovnosť, ale aj za obetu, ktorú museli priniesť, aby uspeli, aby dokázali naplniť svoje osobné či profesijné ciele,“ povedala žilinská županka Erika Jurinová.

Vlani Cenu ŽSK získal vedec a dlhoročný pedagóg Žilinskej univerzity Milan Dado, detská lekárka Oľga Čechová, ktorá svoj život zasvätila pomoci chorým i sociálne slabším a Karol Komandera, ktorého celoživotnou misiou sa stala podpora kultúry a zdravotníctva v Žilinskom kraji. Pamätnú plaketu získala Mária Antalová za pomoc zdravotne postihnutým ľuďom, in memoriam investigatívny novinár Ján Kuciak, najúspešnejšie paralympioničky Natália Šubrtová a Henrieta Farkašová, dlhoročný zanietený folklorista Tibor Mahút, či krasokorčuliarka, trénerka a choreografka Bibiána Srbecká.

Tipy na tohtoročných laureátov najvyššieho ocenenia kraja môže predkladať široká verejnosť do konca augusta, a to buď osobne na Úrade ŽSK v Kancelárii predsedu, poštou na adrese: Úrad ŽSK, Kancelária predsedníčky ŽSK, Komenského 48, 011 09 Žilina alebo e-mailom na navrhosobnosti@zilinskazupa.sk.

Nominácia musí obsahovať životopis alebo charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia ŽSK a súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov.

 Podrobný postup ako nominovať kandidáta, aj prihlasovací formulár je na stránke www.zilinskazupa.sk – odkaz vpravo - NAVRHNITE OSOBNOSŤ KRAJA.

Autor: (ts-zsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Január v znamení kultúry
Žilinská župa naplnila aj prvý mesiac roku 2017 jedinečnými podujatiami regionálnych galérií, knižníc, múzeí, divadiel či kultúrnych stredísk. Kysuce, Orava, Turiec, Horné Považie i Liptov ponúknu zážitky pre každého.
viac
12.07.2017
Župa ušetrila ďalšie dva milióny eur
„Od januára do konca júna 2017 sme ukončili 19 súťaží, vďaka čomu sme ušetrili 2 028 218,41 eur,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.
viac
08.08.2018
BSK: Oceňte osobnosti kraja
Župa aj tento rok ocení tých, ktorí prispeli k šíreniu dobrého mena Bratislavského samosprávneho kraja, významným spôsobom sa zaslúžili o rozvoj regiónu, o zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Navrhnúť kandidátov na Ocenenia BSK možno do konca augusta 2018.
viac
16.03.2019
TSK pri zavádzaní Integrovaného dopravného systému nadväzuje spoluprácu so ŽSK
Na základe podpísaného Memoranda o spolupráci sa v stredu 13. marca 2019 uskutočnilo na pôde župného úradu v Trenčíne pracovné stretnutie, ktorého hlavnou témou bola ďalšia možná vzájomná spolupráca oboch krajov v oblasti integrovanej dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %