Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
27.10.2023 07:50

Žiar nad Hronom a Kremnicu spojí nová značená cyklotrasa


Ilustračná snímka (TASR)


Žiar nad Hronom a Kremnicu spojí nová turistická cyklotrasa. S jej značením začali v uplynulých dňoch. Trasu pripravuje mesto Žiar nad Hronom v spolupráci s obcami žiarskeho okresu a Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK).


Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal na sociálnej sieti informoval, že aktuálne osádzajú stĺpiky označníkov. "Vytýčenie tejto trasy ako cyklochodníka sme iniciovali my a som veľmi rád, že sa nám podarilo aj s pomocou BBSK dospieť do štádia, keď sa osádzajú cyklosmerníky a značenie cesty," uviedol Antal. Ako dodal, verí, že trasu začnú cyklisti využívať už budúci rok a priláka cykloturistov aj z iných regiónov Slovenska.

Priblížil, že trasa tvorí spolu s červenou cyklomagistrálou vedúcou cez Kremnicu a Trnavú Horu centrálny okruh spájajúci obce okolia Žiaru nad Hronom. Vedie po asfaltových cestných komunikáciách, ale aj poľných a lesných cestách. Cyklisti budú mať vďaka nej možnosť preskúmať obce regiónu, takisto sa z nej budú môcť napojiť na kratšie cyklochodníky v okolí.         

Začiatok trasy je v Žiari nad Hronom, pokračuje cez obce Lovča, Dolná Trnávka, Dolná Ždaňa, Horná Trnávka, Prestavlky, Lovčica - Trubín, Janova Lehota, Kosorín, Slaská, Kopernica, Lúčky a končí sa v Kremnici. V uliciach Kremnice sa napája na červenú cyklomagistrálu Liptov - Horehronie - Gemer.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Dlhodobo nezamestnaným chce dať mesto prácu v novej spoločnosti
Žiarska samospráva chce založiť obchodnú spoločnosť, v ktorej chce dať šancu pracovať dlhodobo nezamestnaným obyvateľom mesta a naučiť ich tak pracovným návykom.
viac
28.12.2017
Mesto do autobusov zavedie zariadenie na monitorovanie ich pohybu
Koncom roka končí zmluva medzi mestom Žiar nad Hronom a Slovenskou autobusovou dopravou (SAD) na prevádzkovanie spojov Mestskej hromadnej dopravy (MHD). Žiarčania sa však nemusia obávať, pravidelné spoje MHD budú premávať aj od januára budúceho roku.
viac
07.03.2018
Žiarčania budú môcť využívať novú cyklotrasu
Nová cyklotrasa v Žiari nad Hronom bude mať viac ako tri kilometre. Začínať bude na severe mesta a končiť až v priemyselnom parku.
viac
08.03.2019
Žiar nad Hronom: Za mestské jasle si od apríla rodičia priplatia
Od apríla tohto roka si žiarski rodičia za pobyt svojich ratolestí v mestských jasliach priplatia. Mestskí poslanci na štvrtkovom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili zvýšenie poplatku zo súčasných 110 eur na 200 eur mesačne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %