Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
19.04.2024 12:05

Zberný dvor Rača je opäť otvorený, k dispozícii je do 30. novembra


Snímka zdroj: OLO


Sezónny zberný dvor Rača na ulici Pri Šajbách v Bratislave je opäť otvorený. Obyvateľom nielen Rače, ale aj mestských častí Nové Mesto a Vajnory je k dispozícii do 30. novembra. Zriadené je tam aj zberné miesto vecí pre Bratislavské centrum opätovného využitia KOLO.


"Podmienkou vstupu pre obyvateľov mestských častí Rača, Nové Mesto a Vajnory je preukázanie trvalého alebo prechodného pobytu, prípadne preukázanie vlastníctva alebo nájmu záhrady v týchto mestských častiach," pripomína mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO). Zberný dvor je otvorený tri dni v týždni, a to v utorok a vo štvrtok od 11.00 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 15.00 h. Výnimkou sú štátne sviatky. Obyvatelia môžu bezplatne odovzdať objemný odpad (maximálne 150 kg osoba/rok), bioodpad zo záhrad a zelene (maximálne tri vrecia osoba/týždeň), ale tiež roztriedený papier, lepenku, sklo či plasty. Spoplatnené je odovzdanie drobného stavebného odpadu, poplatok sa uhrádza hlavnému mestu.

Okrem zberného dvora v Rači prevádzkuje OLO aj zberný dvor na Starej Ivanskej ceste, ktorý slúži všetkým obyvateľom Bratislavy, a to počas celého roka. Práve tam je možné uložiť najviac druhov odpadov v hlavnom meste. Všetky druhy odpadov sú odvážané na ďalšie zhodnotenie alebo ekologické zneškodnenie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2016
V obci postavia chýbajúci zberný dvor za takmer 700 000 eur
Podtatranská obec Lendak v okrese Kežmarok získala od Ministerstva životného prostredia SR nenávratný finančný príspevok z fondov EÚ vo výške viac ako 691 449 eur na vybudovanie zberného dvora, ktorý v obci chýba.
viac
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
16.04.2019
OLO spúšťa prevádzkovanie zberného dvora v Rači aj s novinkami
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) aj v tomto roku spúšťa prevádzkovanie zberného dvora v mestskej časti Rača. V porovnaní s minulým rokom budú rozšírené otváracie hodiny zberného dvora a navštíviť ho budú môcť aj obyvatelia ďalších dvoch susedných bratislavských mestský
viac
15.04.2023
Zberný dvor v Rači opäť otvoria, k dispozícii bude do 30. novembra
Zberný dvor Rača na ulici Pri Šajbách v Bratislave bude od soboty (15. apríla) opäť sezónne otvorený. Obyvateľom nielen Rače, ale aj mestských častí Nové Mesto a Vajnory bude k dispozícii do 30. novembra. Informuje o tom mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %