Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.12.2022 12:35

Z predaja výtvarných diel na aukcii podporia mladé folklórne talenty


Ilustračná snímka: (tasr).


Z predaja výtvarných diel na decembrovej aukcii podporia mladé folklórne talenty z okolia Starej Ľubovne.


Riaditeľ Ľubovnianskeho osvetového strediska (ĽOS) Martin Karaš uviedol, že išlo o druhý ročník dobročinného podujatia, ktorého cieľom je prepojiť výtvarné umenie s tradičnou ľudovou kultúrou.

Na aukcii ponúkli záujemcom viac ako 90 výtvarných diel od rôznych autorov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Ukrajiny a ďalších krajín. "Novinkou boli diela regionálnych umelcov, ktoré si záujemcovia mohli vydražiť," priblížil Karaš s tým, že vydali aj aukčný katalóg. Podujatie zorganizovalo stredisko v spolupráci so Základnou školou na Komenského ulici v Starej Ľubovni a Rusínskou obrodou na Slovensku.

Výťažok z aukcie na úrovni približne 1000 eur organizátori venujú na podporu detských folklórnych talentov z miest a obcí okresu Stará Ľubovňa. "Prvá takáto aukcia sa konala v roku 2019, máme záujem ju organizovať aj v ďalších rokoch a aj takouto formou podporovať mladé talenty a prepájať výtvarné umenie s tým ľudovým," uzavrel Karaš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Koncertom O zlatú guľôčku vyvrcholí regionálna prehliadka detských spevákov
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje 4. júna 2017 o 14. hodine v CVČ Kamarát v Martine koncert O zlatú guľôčku. Spoluorganizátorom podujatia je Centrum voľného času Kamarát v Martine.
viac
31.12.2017
Gymploviny opäť vyhrali v súťaži stredoškolských časopisov
Študenti Gymnázia T. Vansovej v Starej Ľubovni získali prvé miesto v súťaži stredoškolských časopisov PSK. Odborná porota skonštatovala, že kvalita periodík z roka na rok rastie.
viac
07.03.2018
Slovensko-poľský projekt priniesol nové singletraily
Realizácia projektu „Staviame – jazdíme – spoznávame postupne napĺňa spoločnú „cyklovíziu“, a to budovať prihraničný cestovný ruch prostredníctvom zážitku z horskej cyklistiky.
viac
01.07.2018
Mesto získalo financie na nové technické vybavenie základných škôl
Mestu Stará Ľubovňa boli schválené ďalšie projekty, na realizáciu ktorých získa prostriedky z európskych štrukturálnych a investičných fondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %