Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
07.03.2022 10:35

Vstupné z "oživených" Tovarnianskych trhov putovalo na pomoc Ukrajine


Na snímke drobnochovateľ na Tovarnianskych trhoch v obci Tovarné v okrese Vranov nad Topľou. Snímka zdroj: (tasr).


Po takmer dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu sa v obci Tovarné v okrese Vranov nad Topľou v nedeľu opäť konali Tovarnianske trhy.


Možnosť predať alebo vymeniť svoje výpestky, prebytky v drobnochove alebo remeselné výrobky využilo viac ako sto obchodníkov, nakúpiť, poobzerať či len stretnúť sa, prišlo do obce približne 500 ľudí. Výťažok zo vstupného, ktorý zvyčajne základná organizácia Slovenského zväzu chovateľov Exota Vranov využíva na exkurzie za zahraničnými chovateľmi, tentoraz pomôže na Ukrajine, uviedol predseda spolku Jozef Krišta.

Zisťujem, že ľuďom tie naše stretnutia za obdobie koronakrízy chýbali. Sme tu ako jedna veľká rodina," ozrejmil s tým, že takmer 200 chovateľov exotického vtáctva, ktorí sa na Tovarnianskych trhoch vedia stretnúť, sú pre verejnosť zároveň ceneným zdrojom informácií. O ich schopnostiach má svedčiť skutočnosť, že sa vďaka nim do austrálskej prírody vrátil papagáj neoféma Bourkova vo svojej pôvodnej farbe.

Prínos z trhov, ktoré majú v Tovarnom približne 25-ročnú tradíciu, konaných každú prvú nedeľu v mesiaci, má aj obec. "Je to pre nás hlavne propagácia, ľudia o nás vedia, berú nás ako miesto stretnutí," povedala starostka Kvetoslava Mižáková s tým, že možnosť nakúpiť priamo od výrobcu, pestovateľa či chovateľa v "najsilnejších" jarných mesiacoch využije aj 1500 ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Devín bude v sobotu ríbezľový
Na sobotňajšom podujatí sa bude prezentovať samotná ríbezľa ako aj rôzne výrobky z tohto ovocia.
viac
05.12.2016
„Vianočné srdce Zelenej župy 2016“
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pozýva na vianočné trhy, ktoré začali dnešným dňom (5. 12.) na Úrade TSK.
viac
03.04.2017
Veľkonočné trhy na Námestí SNP obohatia aj Potulky mestom
Banskobystrické Námestie SNP ožije 4. apríla veľkonočnými trhmi, čo je predzvesťou obdobia Veľkej noci, ktorá je v kresťanstve najdôležitejším cirkevným sviatkom.
viac
07.02.2018
Výťažok z klziska v Šali putoval do dobrých rúk
Umelé klzisko v centre mesta Šaľa spôsobilo radosť hneď niekoľkokrát. V prvej fáze sa z neho tešili deti a korčuliari, no a dnes z neho majú radosť dve početné skupiny ľudí v meste. Výťažok zo symbolického vstupného putoval do dobrých rúk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %