Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
07.02.2018 12:15

Výťažok z klziska v Šali putoval do dobrých rúk


Ilustračná snímka.


Umelé klzisko v centre mesta Šaľa spôsobilo radosť hneď niekoľkokrát. V prvej fáze sa z neho tešili deti a korčuliari, no a dnes z neho majú radosť dve početné skupiny ľudí v meste. Výťažok zo symbolického vstupného putoval do dobrých rúk.


660 eur – to je suma, ktorá sa vyzbierala počas mesiaca na symbolickom vstupnom na umelé klzisko. Mesto sa rozhodlo vyzbierané peniaze darovať dvom skupinám ľudí. Členom šalianskej organizácie Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska a členom Denného centra zdravotne postihnutých v Šali. Darčekovú poukážku si z rúk primátora Jozefa Belického prevzali zástupcovia oboch organizácií. Ako sa vyjadrila pani Galambošová, centrum zdravotne postihnutých sa daru veľmi teší. Už teraz vedia, že 330 eur použije približne 90 členov na rekondičný pobyt v Dunajskej Strede. Aj pán Ricker, vedúci únie nevidiacich a slabozrakých v Šali považuje dar za veľkú pomoc, vďaka ktorému si budú vedieť obohatiť program ku dňu slabozrakých. Šalianska základňa má približne 120 členov.

Umelé klzisko otvoril slávnostne primátor mesta Jozef Belický deň pred Mikulášom, 5. decembra minulého roka. Zakorčuľovať si mohla verejnosť do 6. januára. Euro zaplatili tí, ktorí si vypožičali korčule. Klzisko si však užilo určite viac ako 660 ľudí, keďže tí, ktorí si priniesli vlastné korčule, vstupné neplatili.

Veľká vďaka patrí aj miestnym podnikateľom, ktorí vo veľkej miere prispeli k tomu, že vianočné sviatky boli spestrené o umelé klzisko priamo v centre mesta.

Autor: (ek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
Mikuláš prinesie Šaľanom do centra mesta umelé klzisko
Klzisko postavia na pešej zóne 5. decembra. Korčuliarom bude klzisko následne k dispozícii do 6. januára.
viac
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
02.12.2020
Krajská knižnica pomôže počas vianočných sviatkov dražbou kníh
Piaty ročník charitatívneho projektu Mikulášska burza zorganizuje Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove formou dražby kníh. Vyzbieraná čiastka poputuje do Bezpečného domu na Šidlovci. Informovala o tom Michaela Demková z metodického oddelenia knižnice.
viac
07.03.2022
Vstupné z "oživených" Tovarnianskych trhov putovalo na pomoc Ukrajine
Po takmer dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu sa v obci Tovarné v okrese Vranov nad Topľou v nedeľu opäť konali Tovarnianske trhy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %