Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.12.2018 11:30

Vo Svätokrížskom dome priblížia Vianoce našich predkov


Ilustračný výrez plagátu


Vianoce našich predkov priblížia vo štvrtok podvečer vo Svätokrížskom dome v Žiari nad Hronom. Na návštevníkov čakajú tradície, opekance či perníky a koledy v podaní mužskej speváckej skupiny Sekera.


Hovorca mesta Martin Baláž priblížil, že podujatie súvisí s poslaním Svätokrížskeho domu, ktorý má obyvateľom mesta približovať a pripomínať tradície a zvyky predkov, ktoré sa vo Svätom Kríži nad Hronom udržiavali.       

"Na podujatí sa budú piecť oblátky, ľudia uvidia niektoré výjavy folklórnych tradícií tunajšieho regiónu. Ide o také spestrenie adventného času," podotkol Baláž.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2016
Čarovné dni vianočné...
V nedeľu 11. decembra 2016 si môžu návštevníci poslednýkrát v tomto roku vychutnať zimnú prírodu v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka.
viac
07.05.2018
Okrúhle výročie vzniku 1.ČSR chce Žiar nad Hronom osláviť i s partnerským mestom
Žiarska samospráva plánuje veľké oslavy 100. výročia vzniku 1. Československej republiky. Poslanci na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili na tento účel 10-tis. eur.
viac
27.12.2018
Za vývoz komunálneho odpadu si obyvatelia v budúcom roku priplatia
Za odvoz komunálneho odpadu si obyvatelia Žiaru nad Hronom v budúcom roku priplatia. Žiarski poslanci odsúhlasili 22-percentné navýšenie poplatku za zmesový komunálny odpad.
viac
29.07.2021
Podroháčske slávnosti sa uskutočnia v auguste s obmedzeným programom
Podroháčske folklórne slávnosti sa uskutočnia v auguste v priestoroch Múzea oravskej dediny Zuberec s obmedzeným programom. Po minuloročnej prestávke sa usporiadatelia rozhodli tento rok festival pripraviť v rozsahu, ktorý umožňuje súčasná epidemická situácia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %