Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
04.10.2022 08:25

Verejné osvetlenie bude v meste opäť svietiť naplno


Ilustračná snímka: (tasr).


Z dôvodu extrémne vysokých cien elektrickej energie skúšobne vypol prevádzkovateľ verejného osvetlenia Služby mesta Piešťany (SMP) od 19. septembra časť osvetlenia v meste. Informovalo o tom mesto Piešťany na svojej webovej stránke.


Od 1. októbra bude verejné osvetlenie postupne zapojené na všetky fázy a svietenie obnovené v plnom rozsahu. "Počas dvoch týždňov skúšobnej prevádzky bolo technikmi SMP vyhodnotené, že nie je v súčasnosti technicky možné bez väčších zásahov vyriešiť tretinu systému svietenia - každá tretia lampa - a tak zaistiť čiastočné osvetlenie v uliciach mesta tak, ako by bolo žiadúce a ako sme zamýšľali," uviedla riaditeľka SMP Hana Dupkaničová.

"Plné osvetlenie ulíc je možné po finančnom sanovaní rozpočtu Služieb mesta Piešťany z rezervného fondu mesta a miernym znížením extrémne vysokých cien elektrickej energie v posledných dňoch. Veríme, že v budúcnosti nebude takéto opatrenie potrebné, vzhľadom k extrémne kolísavým a nepredvídateľným cenám komodity na burze," doplnil primátor Peter Jančovič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2016
Verejné osvetlenie má v budúcnosti vodičom pomáhať aj pri parkovaní
Pomáhať pri parkovaní, monitorovať ovzdušie či dopravné zápchy. Aj takéto funkcie má poskytovať okrem svietenia v budúcnosti verejné osvetlenie v Bratislave. Hlavné mesto plánuje vymeniť zastarané a často aj technicky nevyhovujúce lampy za inteligentné svetelné body.
viac
22.11.2021
Bratislava zmodernizuje takmer všetkých 50 000 svietidiel
Mesto Bratislava zmodernizuje takmer všetkých 50.000 svietidiel vo svojej správe. Tento rok už vymenilo 1600 svietidiel za menej poruchové a energeticky efektívne LED svietidlá, ktoré účinne osvetľujú chodníky bez zbytočného svetelného smogu do okolia.
viac
23.09.2022
Mesto znižuje pre ceny energií verejné osvetlenie na tretinu
Mesto Piešťany oznámilo zníženie intenzity osvetlenia ulíc mestskými pouličnými lampami. V záujme šetrenia výdavkov plne osvetlené naďalej zostanú iba hlavné ťahy – Bratislavská, Krajinská ulica a Žilinská cesta.
viac
07.07.2023
Poprad obnoví verejné osvetlenie za viac ako milión eur
Mesto Poprad vo vybraných častiach obnoví a doplní verejné osvetlenie. Na Štefánikovej ulici tiež zrekonštruuje kabeláž cestnej svetelnej signalizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %