Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
07.07.2023 10:35

Poprad obnoví verejné osvetlenie za viac ako milión eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Poprad vo vybraných častiach obnoví a doplní verejné osvetlenie. Na Štefánikovej ulici tiež zrekonštruuje kabeláž cestnej svetelnej signalizácie.


Dokopy pôjde o investíciu vo výške takmer 1,26 milióna eur s DPH. Vyplýva to zo zmlúv o dielo zverejnených v Centrálnom registri zmlúv, ktoré mesto a zhotovitelia uzavreli v uplynulých dňoch.

Obnova verejného osvetlenia v sume 994 000 eur sa týka ulíc Rožňavská a Štefánikova. "Stavebné práce začínajú mimo ochranného pásma železničného nadjazdu na Ul. Štefánikovej, pri štvorprúdovej komunikácii po veľký kruhový objazd a pokračujú okolo štvorprúdovej komunikácie až po zúženie komunikácie pri vyústení smer Spišské Bystré," vyplýva z informácií zverejnených vo vestníku verejného obstarávania, v ktorom uspela firma Yunex. Súčasťou je aj napojenie na trafostanicu na sídlisku Juh III.

Obnova verejného osvetlenia zahŕňa výmenu existujúcich káblov, stožiarov, svietidiel za moderné LED svietidlá, doplnenie nových stožiarov a svietidiel, rozšírenie rozvádzačov a znovunapojenie prídavných zariadení.

Rekonštrukcia kabeláže cestnej svetelnej signalizácie bude stáť ďalších vyše 170 000 eur.

Mesto tiež uzavrelo zmluvu o dielo s firmou O.S.V.O. comp v sume 92.200 eur. Týka sa výstavby a doplnenia verejného osvetlenia v lokalitách Rovná, Továrenská štvrť a Bottova.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2016
Mesto pripravuje najväčšiu komplexnú modernizáciu verejného osvetlenia
Košice pripravujú výrazné zlepšenie sústavy mestského verejného osvetlenia. Navyše tak, že pri obrovskej investícii, nebude v nasledujúcich 15 rokoch mestský rozpočet zaťažený nad rámec doterajších nákladov na osvetlenie. 
viac
22.11.2016
Verejné osvetlenie má v budúcnosti vodičom pomáhať aj pri parkovaní
Pomáhať pri parkovaní, monitorovať ovzdušie či dopravné zápchy. Aj takéto funkcie má poskytovať okrem svietenia v budúcnosti verejné osvetlenie v Bratislave. Hlavné mesto plánuje vymeniť zastarané a často aj technicky nevyhovujúce lampy za inteligentné svetelné body.
viac
01.08.2017
Verejné osvetlenie v Košiciach bude dočasne spravovať Dopravný podnik
Dopravný podnik mesta Košice, a. s. (DPMK) bude zabezpečovať od 1. augusta 2017 správu a údržbu verejného osvetlenia v Košiciach do skončenia verejnej súťaže na koncesiu na poskytovanie služieb verejného osvetlenia.
viac
13.01.2018
Snina bude aj v tomto roku rekonštruovať osvetlenie
Sninská samospráva bude aj v tomto roku investovať do rekonštrukcie osvetlenia v meste. Týkať sa má ulíc Vihorlatská a Budovateľská. Zákazku bude realizovať spoločnosť Verejnoprospešné služby Snina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %