Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.08.2018 06:00

V Stropkove sa pripravujú na príchod kráľa


Ilustračná snímka.


V rámci posledného tohtoročného podujatia z cyklu Prázdninové popoludnia v kaštieli zažijú deti zábavu ako sa patrí! Môžu si zatancovať na bále a stretnúť sa s kráľom. Na chvíľu sa tak ocitnú na kráľovskom dvore a stanú sa jeho súčasťou.


Už túto stredu si môžete v Stropkove naplno pustiť uzdu svojej fantázii. V miestnom nádhernom kaštieli si každé dieťa prežije svoj vlastný kráľovský sen! V rámci podujatia Maškarný bál v útrobách kaštieľa sa tak môže stať dvornou dámou alebo šašom.

„Počas prvej hodiny sa budú deti pripravovať na bál a na príchod kráľa. Spolu s odbornými pracovníkmi a lektormi si najskôr vyrobia škrabošky a korunky a nacvičia si základy historického tanca“ prezradila o podujatí historička Krajského múzea v Prešove – Kaštieľa Stropkov Mgr. Nikoleta Lattová, PhD.

Bál sa začne príchodom panovníka a slávnostným sprievodom návštevníkov. Po uvítaní bude nasledovať otvárací tanec.

„Následne bude prebiehať spoločná zábava a tancovanie s príslušníkmi kráľovského dvora“ dodáva Lattová.

Podujatie sa začne o 15.00 hod. a v prvom rade je určené pre deti od 6 do 15 rokov. Vstupné je symbolické 1 euro.

Autor: (ts-KMP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2018
V Stropkove si zaspomínajú na slávneho rodáka
V stropkovskom kaštieli si pripomenú život a dielo významného akademického maliara Františka Veselého. Spomienkové podujatie sa uskutoční pri príležitosti nedožitých 80. narodenín tohto stropkovského rodáka. Okrem výstavy jeho diel sa môžu návštevníci tešiť aj na premiéru dokumentárneho filmu.
viac
30.11.2018
V stropkovskom kaštieli vystavujú predmety z konca druhej svetovej vojny
Autentické predmety spojené s históriou oslobodenia Stropkova môžu vidieť návštevníci v rámci výstavy Stropkov 1944 v tamojšom kaštieli. Pripravilo ju Krajské múzeum v Prešove - Kaštieľ Stropkov.
viac
21.12.2019
Stropkovský kaštieľ sa môže pýšiť novou sakrálnou expozíciou
Krajské múzeum v Prešove slávnostne otvorí vo svojej pobočke, v Kaštieli Stropkov, prvú stálu expozíciu sakrálneho umenia. Tento duchovný poklad regiónu môžu návštevníci múzea obdivovať vďaka dlhodobým výpožičkám diel, ktoré poskytli jednotlivé cirkvi a súkromní zberatelia.
viac
16.09.2021
V Stropkove si zaspomínajú na bojové manévre z roku 1911
Stropkovský kaštieľ ožije históriou bojov o mesto Stropkov v prvej svetovej vojne. Nová výstava Krajského múzea v Prešove ponúka podľa jej autora Erika Ondriu aj zaujímavé informácie o priebehu manévrov rakúsko-uhorskej armády v okolí Stropkova a Svidníka v roku 1911.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %