Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.03.2018 08:00

V stredisku Jasná privítajú jar pretekmi historických saní aj exhibičným zjazdom


Zdroj: OnTheSnow.sk


V stredisku Jasná Nízke Tatry privítajú tento víkend (10. - 11. 3.) nadchádzajúce jarné obdobie pretekmi na historických saniach a lyžovačkou v bikinách. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa prevádzkovateľa strediska Jasná Nízke Tatry Zuzana Fabianová.


„V sobotu (10. 3.) na južných svahoch Chopku odštartujú preteky na historických saniach - krňačkách. Súťažiaci majú pred sebou 400-metrové prevýšenie na vytýčenej a označenej 2,5 kilometra dlhej trati z lokality Kosodrevina do Krupovej,“ priblížila Fabianová. Sprievodný program pripravili Horehronci v znamení domácich grilovaných špecialít, tradičného folklóru, ale aj modernej hudobnej produkcie a animácií či súťaží.       

Do prvého ročníka o Veľkú cenu Jasnej sa môžu zapojiť záujemcovia v kategóriách muži, ženy i zmiešané posádky. Fabianová uviedla, že do lokality Krupová a späť je pripravená zdarma aj skibusová doprava z Brezna a z Banskej Bystrice.       

Nadšenci lyžovania na severnej strane Chopku sa v nedeľu (11. 3.) v lokalite Lúčky predvedú v exhibičnom hromadnom a bikinovom zjazde. „Pretekári, ktorí zhodia lyžiarske oblečenie a postavia sa na hromadný štart, môžu využiť aj fantáziu masiek, nápaditých doplnkov, či pomaľovaných tvárí. Najkreatívnejší lyžiari získavajú od poroty zaujímavé ceny,“ doplnila hovorkyňa.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2016
Cyklisti aj po schodoch
Prvá septembrová nedeľa v Ružomberku bude patriť už šiestemu ročníku netradičného cyklo podujatia Ružomberské schody.
viac
05.01.2019
Tradičné preteky na saniach cez dva okresy prilákali deti i dospelých
Zimná sánkovačka spojená s pretekmi o cenu Prievalca prilákala v sobotu do obce Liptovská Lúžna množstvo detí a dospelých. Približne 55 súťažiacich v ôsmich kategóriách si už tradične so sebou prinieslo všetky druhy saní – drevené i železné, malé i veľké, staré i nové.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
23.02.2023
Na južných svahoch Chopku v sobotu opäť odštartujú krňačkové preteky
Po dvojročnej pauze sa na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách uskutočnia v sobotu (25. 2.) tradičné preteky na krňačkách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %