Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.08.2016 11:00

Cyklisti aj po schodoch


Snímka zdroj: (rl).


Prvá septembrová nedeľa v Ružomberku bude patriť už šiestemu ročníku netradičného cyklo podujatia Ružomberské schody.


Cyklisti si 4. 9. 2016 zmerajú svoje sily na zhruba 30 kilometroch v uliciach Ružomberka, kde budú musieť prekonať až 4 schodiská s niekoľkými stovkami schodov. Novinkou tohto ročníka sú aj merané preteky pre deti bez schodov.

Rajom horských cyklistov sú liptovské kopce, ale adrenalín sa dá zažiť aj netradične, na bicykli v meste. Svoje o tom vedia Ružomberčania, ktorí už po šiestykrát organizujú vo svojom meste tzv. Ružomberské schody. „Po ružomberskom rínku, ktorý vyrástol ešte v časoch, keď vznikala povesť o ružomberskej ruži sa premávali kedysi rytieri na koňoch. Prvú septembrovú nedeľu to budú novodobí adrenalínoví jazdci na horských bicykloch, zdolávajúci členitý reliéf centra Ružomberka. Verejné preteky Ružomberské schody sú výborným spestrením pobytu v meste. Jazdci si užijú adrenalín na miestach kde im je to dopriate len raz v roku a divákov čaká atraktívne „cyklodivadlo“,“ povedal Martin Hromada z ružomberskej radnice.

Novinkou tohto ročníka sú merané preteky pre deti. Miniokruh vedie centrom mesta a je vhodný pre deti od 6 do 12 rokov. Registrácia pretekárov beží online cez http://ruzomberskeschody.mtbiker.sk/, ale registrovať sa bude dať aj na mieste. Organizátori mysleli i na menej zdatných jazdcov a pripravili okruh ulicami mesta bez potreby zdolávania schodov. Jazdci v hlavnej kategórii budú musieť zvládnuť 4 schodiská s niekoľkými stovkami schodov. Dĺžka hlavného okruhu je 2020 metrov s prevýšením 56 metrov a jazdci za viac ako hodinu strávenú na trati prejdú mestom približne 30 kilometrov. Trať bez schodov je o niečo menej náročná na počet kilometrov aj prevýšenie. Detailnejšie informácie sú dostupné na plagátoch k podujatiu a mapách trás.

„Liptov ponúka viac ako 800 km značených cyklotrás. Týmto podujatím však lákame ľudí netradične s bicyklom do historického centra mesta. Podobné podujatia majú vo svete veľmi dobrý ohlas. Veríme, že aj do Ružomberka cyklistická akcia prinesie zvedavých návštevníkov aj športovcov,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Okrem športovania v uliciach mesta na zvedavcov čaká aj atraktívny sprievodný program s tombolou.

 

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Výtvarná súťaž Liptov 2017 poukáže na prírodné krásy regiónu
Súkromná základná umelecká škola (SZUŠ) Jánoš v Ružomberku vyhlásila v týchto dňoch 11. ročník regionálnej súťažnej prehliadky výtvarných prác detí a mládeže Liptov 2017. Súťaž má poukázať na krásy liptovského regiónu.
viac
13.03.2017
Tatranské doliny sa stanú centrom náročných skialpinistických pretekov
Najnáročnejšie skialpinistické preteky pritiahnu na Liptov a Oravu 23. až 26. marca viac ako 200 pretekárov z rôznych kútov Európy.
viac
03.05.2017
Cyklosezóna na Liptove začína
„CykloKorytnička“, náučno – relaxačná trasa pre peších turistov, bežcov a cyklistov na horských bicykloch z Ružomberka do Korytnice, otvára cyklistickú sezónu na Liptove už najbližšiu sobotu. Organizátori pripravili na tento deň hromadnú jazdu.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %