Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.07.2023 10:35

V Orechovej Potôni a okolí dobudujú kanalizáciu za vyše 11,2 milióna eur


Ilustračná snímka.


V obciach Orechová Potôň, Michal na Ostrove a Vieska v okrese Dunajská Streda dobudujú kanalizáciu.


Stáť má vyše 11,2 milióna eur. Z eurofondov bude financovaných 95 percent. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv.

Cieľom je zlepšenie odvádzania a čistenia komunálnych odpadových vôd v aglomeráciách nad 2000 obyvateľov, a to v zmyslezáväzkov SR voči Európskej únii. Ide o podporu realizácie infraštruktúry v oblasti odkanalizovania a čistenia odpadových vôd. "Tá prispeje k zlepšeniu kvality vody v chránených vodohospodárskych oblastiach, v ktorých sú veľkokapacitné zdroje podzemných vôd, kde nebol identifikovaný dobrý stav vôd alebo bol identifikovaný vodný útvar ako rizikový," uvádza sa v zmluve.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
Ide OTO. Poďakovať Peťovi
Televízne obrazovky sa hemžia tvárami, ktoré možno viac, možno menej, túžia získať ocenenie Osobnosť televíznej obrazovky. Niektorí nám ponúkajú lepšie (alebo horšie) spracované ľudské príbehy, ďalší sa nás pokúšajú zabaviť, prípadne sa nám cez televízne obrazovky prihovárajú iným spôsobom.
viac
06.09.2017
BVS predĺžila možnosť zlegalizovať pripojenie na kanalizáciu
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vyhlásila začiatkom leta generálny pardon, ktorý zákazníkom napojeným na verejnú kanalizáciu bez zmluvy umožňoval zlegalizovať svoje pripojenie do konca augusta. Pre rastúci záujem však BVS predĺžila túto možnosť až do 15. októbra.
viac
02.08.2021
Výzva na budovanie verejných kanalizácií, ČOV a výstavbu verejných vodovodov
Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia oznamuje, že dňa 30. 7.2021 bola zverejnená 69. výzva na predkladanie žiadostí o NFP zameraná na budovanie verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a súbežná výstavba verejných vodovodov.
viac
01.12.2021
Občania SR dôverujú viac mestám a obciam, než vláde
Únia miest Slovenska: „Dôveru obyvateľov voči predstaviteľom miest a obcí vnímame ako kľúčovú.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %