Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.03.2023 01:30

V meste začali s čistením ciest a chodníkov od posypového materiálu


Ilustračná snímka.


Mesto Košice začalo so zberom posypového materiálu z komunikácií, a to v porovnaní s minulým rokom o tri týždne skôr.


"Po skoršom ukončení zimnej sezóny chce radnica vyjsť v ústrety obyvateľom Košíc a posypový materiál začína zbierať v týchto dňoch, keďže materiál spôsobuje zvýšenú prašnosť a mnohým ľuďom na chodníkoch prekáža," informovalo mesto na sociálnej sieti.

Počas zimnej údržby na cesty a chodníky v Košiciach vysypali 3000 ton štrku so soľou. Mesto následne vyčistí 780 kilometrov ciest a takmer 400 kilometrov chodníkov. Práce budú trvať v závislosti od počasia. "Čistiace autá totiž môžu vycestovať, ak je stabilná teplota nad päť stupňov Celzia. Keďže sa čistiace autá budú pohybovať rýchlosťou 'chôdze', motoristov prosíme o opatrnosť a ústretovosť," uviedol magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Keď aj zima zahreje
Petržalský starosta Vladimír Bajan prekvapil v piatok (3. 2.) „vépeeskárov“, keď sa bol na vlastné oči presvedčiť, ako sa im darí pri zimnej údržbe.
viac
07.04.2020
Mesto Bánovce nad Bebravou ušetrilo financie za zimnú údržbu
Mesto Bánovce nad Bebravou usporilo na zabezpečení zimnej údržby, ako i následnom čistení ciest a chodníkov približne 32 500 eur. Nižšie náklady za uplynulú zimnú sezónu dosiahlo zmenami v pláne údržby. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
29.04.2022
Košice chcú tento rok investovať 10 miliónov eur do opráv ciest a chodníkov
Približne za desať miliónov eur chce mesto Košice v nasledujúcich týždňoch zrekonštruovať kilometre ciest a chodníkov v Košiciach, ktoré boli predtým dlhodobo zanedbávané.
viac
08.08.2022
Začínajú sa súvislé opravy ciest a chodníkov za vyše 3 milióny eur
Nasledujúce dni sa v Košiciach opätovne začnú súvislé opravy ciest a chodníkov. Stavebné práce bude mať na starosti spoločnosť Eurovia, a. s., ktorá spomedzi dvoch záujemcov uspela vo verejnej súťaži s najnižšou cenou 3,14 milióna eur. Informoval o tom magistrát mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %