Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.02.2017 12:46

Keď aj zima zahreje


Na Andrusovovej ulici partia chlapov ručne dočisťovala chodníky. Pomáhal im pritom malý traktor s pluhom, aby sa ľudia nešmykli na žiadnom kúsku ľadu.


Petržalský starosta Vladimír Bajan prekvapil v piatok (3. 2.) „vépeeskárov“, keď sa bol na vlastné oči presvedčiť, ako sa im darí pri zimnej údržbe.


Starosta sa stretol aj s riaditeľom petržalského podniku VPS Martinom Füzekom. Starostu zaujímalo najmä to, či stíhajú čistiť všetky komunikácie, koľko dostali sťažností, ako im pomáha meteoslužba, ale aj to, čo im robí najväčšie problémy.

Dozvedel sa, že najväčšie starosti pri zimnej údržbe spôsobili mrazy, kedy prestal účinkovať posypový materiál a ľad sa nedarilo ručne rozbiť a dočistiť najmä na parkoviskách. No a zaparkované autá bránili aj vjazdu čistiacich mechanizmov do vnútroblokov. Vladimíra Bajana potešilo, že napriek tomu, že táto zima je intenzívnejšia ako tá predchádzajúca, sťažností bolo podstatne menej. A aj tie, čo boli, sa „vépeeskarom“ darilo promptne riešiť. Dokonca čistili aj tie komunikácie, ktoré nie sú v správe mestskej časti (napr. komunikáciu pri nemocnici na Antolskej), ale ohrozovali zdravie a životy ľudí.

Starosta ocenil, že peniaze, ktoré dala mestská časť do meteostaníc, pri zimnej službe naozaj pomohli. „Vépeeskári“ tak mohli cielenejšie riadiť pohotovosť a načasovať výjazdy, čím nielen zasiahli hneď, ako to bolo potrebné, ale aj ušetrili.

Starosta bol s prácou ľudí z VPS spokojný a povedal, že vždy má z takýchto „kontrolných dní“ radosť.

 

Autor: (Silvia VNENKOVÁ, MČ Bratislava-Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Nové Mesto používa proti snehu a ľadu ekologický zeolit s ekosoľou
Bratislavské Nové Mesto bojuje proti tohtoročnému snehu a ľadu na komunikáciách a chodníkoch vo svojej správe špeciálnou horninou zeolit. Tú zmiešava s ekologickou soľou, aby bola zmes šetrná k životnému prostrediu, faune i flóre.
viac
10.02.2017
Petržalka podporí zaujímavé projekty
Po zmene pravidiel poskytovania účelových dotácií pre neziskové organizácie, rôzne spolky a združenia či právnické osoby vykonávajúce verejno-prospešnú činnosť si o dotáciu požiadalo 95 uchádzačov.
viac
30.11.2017
Všetky cesty v Bratislave sú prejazdné
Do Bratislavy zavítala pravá zima a cestári sú neustále v teréne. V nočných hodinách bol vykonaný preventívny posyp v lokalitách Koliba, Kramáre a na mostoch, na ktorých sa tvorí námraza.
viac
30.06.2023
Mesto a Staré Mesto budú spolupracovať pri údržbe ciest a chodníkov
Údržbu komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev v bratislavskom Starom Meste bude mestská časť postupne koordinovať s hlavným mestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %