Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.01.2024 03:00

V meste treba podľa primátora doriešiť nájomné bývanie aj IBV


Primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň. Snímka zdroj: Ružomberský hlas


V nadchádzajúcom období treba v Ružomberku doriešiť otázku individuálnej bytovej výstavby (IBV) aj nájomné bývanie. Primátor Ľubomír Kubáň to v stredu uviedol pre TASR.


"Prevzali sme si úver 6,1 milióna eur z výstavby plavárne a tieto peniaze by sme chceli dať na rozvojové veci. Rozhodnú o nich poslanci na mestskom zastupiteľstve buď vo februári, alebo v apríli," poznamenal Kubáň.         

Doplnil, že by sa chcel venovať najmä doriešeniu IBV v lokalitách Dielec a Gejdák. Podľa jeho slov treba urgentne riešiť aj nájomné bývanie, dostavbu bytových domov na Plavisku. "No a uvidíme, ako dopadneme s plavárňou, ako sa poslanci rozhodnú. Jedna z alternatív je výstavba novej plavárne. Druhá alternatíva je, že budeme rekonštruovať tú starú," povedal primátor.         

Mesto takisto uspelo so žiadosťou o nenávratné finančné prostriedky na ministerstve hospodárstva. Za viac ako 130.000 eur v tomto roku v meste vybudujú 23 nabíjacích staníc na elektromobily, jedna bude rýchlonabíjacia.         

V minulom roku v rámci projektu smart technológií v meste vymenili vyše 330 kusov svietidiel za novšie a úspornejšie. "Vďaka úveru od Environmentálneho fondu vo výške 2,8 milióna eur zas v budúcich mesiacoch komplexne zrekonštruujeme verejné osvetlenie v meste i mestských častiach," priblížil Kubáň. Podľa jeho slov je to oblasť, kde sa roky neinvestovali takmer žiadne financie. "Na stĺpoch verejného osvetlenia a svietidlách to napokon aj vidieť," dodal.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
06.12.2018
Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor sa ujal funkcie
Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor (nezávislý) sa na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v metropole dolného Liptova ujal svojej funkcie. Slávnostný sľub zároveň zložilo aj všetkých 25 poslancov.
viac
16.04.2019
Nájomné bývanie je potrebné podporovať
Drvivá väčšina starostov a primátorov je presvedčená o potrebe podpory nájomného bývania. Aj to vyplýva z nedávneho prieskumu Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
18.12.2021
Mesto má 21 nájomných bytov, plánuje postaviť ďalšie
Mesto Brezová pod Bradlom v okrese Myjava má v súčasnosti 21 nájomných bytov, ktoré sú v súčasnosti plne vyťažené, ale plánuje postaviť ďalšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %