Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
06.12.2018 05:25

Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor sa ujal funkcie


Staronový primátor Igor Čombor


Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor (nezávislý) sa na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v metropole dolného Liptova ujal svojej funkcie. Slávnostný sľub zároveň zložilo aj všetkých 25 poslancov.


Primátor sa chce najbližšie štyri roky venovať najmä doprave. "Treba ďalej bojovať za cestné komunikácie v Ružomberku, lebo doprava občanov veľmi ťaží - či už tá celoštátna alebo miestna. Maximum času z tých štyroch rokov treba využiť na to, aby sa dokončila diaľnica D1 okolo mesta, a aby sa začalo s budovaním obchvatu východným smerom na Banskú Bystricu. Aby sa aj v meste prejavilo to, že doprava tu nebude narastať, ovzdušie sa nebude zhoršovať a ľudia budú mať väčší komfort," povedal Čombor.       

Funkcií sa po zložení sľubu ujalo aj 25 poslancov MsZ, z toho 21 mužov a štyri ženy. Z celkového počtu poslancov je 14 nezávislých, šiesti sú za KDH, dvaja za Smer-SD a Spolu a jeden je za OKS. Prvým viceprimátorom sa stal Michal Lazár. „Mojou ambíciou je, aby tu bolo menej politiky a viac práce. Prišiel som sem pracovať, robiť to, čo treba a pomôcť naplniť program súčasného primátora. Urobím pre to všetko. Teším sa, že väčšina poslancov prehlásila, že sú ochotní spolupracovať a robiť pre mesto Ružomberok,“ uviedol.      

Najbližšie zasadnutie MsZ sa uskutoční 18. decembra.       

Úradujúci primátor Čombor získal v komunálnych voľbách celkom 3665 hlasov a zvíťazil tak nad druhým Karolom Javorkom (nezávislý), ktorý dostal 3131 hlasov. Na treťom mieste skončil Róbert Kolár (nezávislý) s 2746 hlasmi. Štvrtý bol Ján Bednárik (KDH), ktorý dostal 1986 hlasov. Volebná účasť v Ružomberku dosiahla 49,4 percenta.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2018
Novozvolený primátor sa spolu s poslancami MsZ ujal funkcie
Novozvolený primátor Levoče Miroslav Vilkovský sa uplynulý štvrtok podvečer spolu s poslancami mestského zastupiteľstva ujal funkcie. „Najväčšou výzvou je zastavenie znižovania počtu obyvateľov.
viac
10.12.2018
Novozvolený primátor M. Meričko prebral vedenie mesta
Novozvolený humenský primátor Miloš Meričko, ktorého v tohtoročných voľbách podporovala široká koalícia strán, prebral na pondelkovom ustanovujúcom zasadnutí vedenie mesta od už bývalej primátorky Jany Vaľovej.
viac
10.12.2018
Primátor V. Zahorčák sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta
Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorého v tohtoročných komunálnych voľbách podporovali strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a Strana zelených Slovenska, sa po štvrtý raz ujal vedenia mesta. Spolu so všetkými zvolenými poslancami zložil na pondelkovom ustanovujúcom zastupiteľstve sľub.
viac
14.06.2019
Transparentné riadenie mesta majú zabezpečiť nové poradné orgány
Transparentné a komplexné riadenie mesta Ružomberok majú zabezpečiť štyri nové poradné orgány. Zriadil ich ružomberský primátor Igor Čombor. Sú medzi nimi legislatívna rada primátora, zbor poradcov primátora, klub primátorov mesta a zbor ambasádorov mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %