Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
26.07.2023 12:35

V meste sa uskutoční charitatívne podujatie Na kolesách proti rakovine


Snímka zdroj: (nakolesach.org).


Charitatívno-športové podujatie Na kolesách proti rakovine, ktorého cieľom je podporiť Nadáciu Výskum rakoviny, sa bude konať v Senici už štvrtýkrát. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Cyklojazda cyklotrasou od mestského kúpaliska na Kunovskú priehradu sa uskutoční v sobotu 12. augusta. "Spoločná jazda na najrôznejších kolieskových 'približovadlách', či už v podobe bicykla, kolobežky, kolieskových korčúľ či detského kočíka, štartuje na začiatku senickej cyklotrasy. Tu bude od 15.00 h spustená registrácia účastníkov. Prvých 300 zaregistrovaných dostane štartové číslo a malé prekvapenie. Spoločná jazda na priehradu sa začne o 16.00 h," uviedla Moravcová.

Ako doplnila, podujatie bude tento rok vo forme športovo-kultúrneho a informačného podujatia s množstvom osobností. "Na priehrade bude pripravený bohatý program plný zaujímavých diskusií s rôznymi odborníkmi či známymi osobnosťami. Prihovorí sa správkyňa Nadácie Výskum rakoviny, nebude chýbať rozhovor s lekárom o problematike prevencie pred nádorovými ochoreniami a zdravom životnom štýle," informovala hovorkyňa mesta.

Podujatie bude mať v Senici nielen vzdelávací, ale aj charitatívny rozmer. "Počas podujatia sa budú predávať tombola a tričká s logom podujatia. Výťažok z ich predaja bude venovaný Nadácii Výskum rakoviny. Podujatie okrem mesta Senica finančne podporil aj Trnavský samosprávny kraj," povedala Moravcová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.07.2020
TTSK zrekonštruuje priestory SOŠ v Senici za takmer 85 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal z eurofondov prostriedky na výstavbu modernej odbornej učebne na Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách a službách Senica. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
29.12.2021
TTSK do budovy Záhorskej knižnice v Senici zatiaľ investoval 100 000 eur
Na Záhorskej knižnici v Senici dokončil jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) obnovu fasády. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
13.02.2023
V regióne Trnavy sa chystajú na fašiangy
Podujatie Trnafské fašangi sa tento rok uskutoční v sobotu (18. 2.) na pešej zóne v Trnave, program sa začne doobeda o 10.00 h živou cimbalovou hudbou a chýbať nebudú ani tradičné zabíjačkové dobroty od majstra mäsiara a vyprážané šišky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
16.05.2023
Letisko bude hostiť Festival letectva už tretíkrát
Tretí ročník Festivalu letectva sa na piešťanskom letisku bude konať počas nadchádzajúceho víkendu (20. - 21. 5.). Aj v tomto roku ho pripravuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným akcionárom letiska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %