Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
29.12.2021 12:35

TTSK do budovy Záhorskej knižnice v Senici zatiaľ investoval 100 000 eur


Vizualizácia.


Na Záhorskej knižnici v Senici dokončil jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) obnovu fasády. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.


"Budovu sme zateplili, namontovali sme prístrešky a upravili sme aj chodníky v jej okolí. Doteraz sme investovali takmer 100 000 eur a pokračovať budeme v novom roku," uviedlo komunikačné oddelenie TTSK.

Na jar bude zriaďovateľ v investíciách pokračovať. "Novú fasádu budeme zdobiť farebným muralom od výtvarníčok Veroniky Obertovej a Michaely Čopíkovej z OvéPictures. Cieľom je aj vďaka nemu do knižnice prilákať nových čitateľov," doplnila samospráva.

Farebný mural vybrala hodnotiaca komisia spomedzi 28 návrhov od 17 autorov. Cieľom umeleckého diela je zatraktívniť knižnicu v očiach čitateľov.

"Som rád, že sme dali priestor umelcom a k finálnemu vizuálu sme sa dopracovali prostredníctvom verejnej súťaže. Víťazné dielo považujem za moderné. Napriek tomu, že je pomerne abstraktné, je úzko späté s charakterom knižnice," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2019
Hlasujte v súťaži Kniha záhoria 2018
Záhorská knižnica Senica od 12. augusta až do 30. septembra 2019 vám ponúka možnosť oboznámiť sa s minuloročnou úrodou kníh, ktoré napísali Záhoráci, sú o Záhorí alebo o Záhorákoch.
viac
06.05.2020
Trnavská župa bude postupne otvárať kultúrne inštitúcie
V súvislosti s uvoľňovaním preventívnych opatrení v boji proti ochoreniu COID-19 bude trnavská župa postupne otvárať svoje kultúrne inštitúcie. Otvorené budú múzeá, galérie a knižnice. Osvetové centrá, hvezdáreň či divadlo, ktorých činnosť je založená na hromadných akciách, ostávajú zatvorené.
viac
05.09.2020
Župa požiada o zazmluvnenie zdravotníckych zariadení v Hlohovci a Senici
Predseda TTSK Jozef Viskupič sa obrátil na generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) so žiadosťou o prehodnotenie zamietnutých žiadostí o zazmluvnenie dvoch zdravotníckych zariadení v kraji – Mestskú polikliniku v Hlohovci a stacionár v odbore všeobecné lekárstvo v Senici.
viac
01.06.2022
TTSK zmodernizuje športoviská pri Obchodnej akadémii v Senici
Modernizácia športového areálu pri Obchodnej akadémii v Senici sa bude týkať basketbalového ihriska, atletickej dráhy alebo priestoru na skok do diaľky. Uviedol to predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %