Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
01.12.2023 07:50

V kraji už funguje osem zákazníckych centier IDS, pridajú sa k nim ďalšie štyri


Ilustračná snímka: BBonline


Od januára čaká prímestskú autobusovú dopravu v Banskobystrickom samosprávnom kraji prechod na integrovaný dopravný systém. Ten so sebou prinesie viacero zmien a výhod, najmä pre pravidelných cestujúcich.


K e-shopu na stránke www.idsbbsk.sk tento týždeň pribudlo aj osem zákazníckych centier, kde ľudia vybavia všetko potrebné k hladkému prechodu na nový systém dopravy.

Od 1. januára 2024 budú cestujúci, ktorí v Banskobystrickom samosprávnom kraji využívajú prímestskú autobusovú dopravu, cestovať modernejšie. Do platnosti vstupuje integrovaný dopravný systém (IDS).

Všetky dôležité informácie, ako i možnosť registrácie a kúpy predplatných cestovných lístkov, už dnes nájde cestujúca verejnosť na stránke www.idsbbsk.sk. K webu sa tento týždeň pridali Zákaznícke centrá IDS BBSK, ktoré v ôsmich mestách kraja poskytnú cestujúcim komplexné služby.

Ľudia tu získajú informácie o pripravovaných zmenách v cestovaní, tiež si môžu zaregistrovať svoju súčasnú dopravnú kartu alebo ISIC, vybaviť novú IDS kartu, dobiť si kredit či kúpiť predplatný cestovný lístok. Centrá fungujú v Žiari nad Hronom, Banskej Bystrici, Zvolene, Brezne, Veľkom Krtíši, Lučenci, Rimavskej Sobote a v Tornali.

„Zákaznícke centrá v kraji zamestnávajú 15 ľudí a verejnosti sú k dispozícii v pracovné dni v čase od 8:00 do 16:00 s prestávkou medzi 12:00 a 12:30. Výnimkou je streda, kedy sú otvorené od 10:00 do 18:00, s rovnakou prestávkou,“ informoval Radoslav Vavruš, predseda predstavenstva spoločnosti Organizátor IDS BBSK.

K zákazníckym centrám sa od 8. decembra pridajú aj doplnkové Kontaktné centrá, ktoré službu rozšíria do ďalších štyroch miest – na mestské úrady do Hnúšte a Krupiny, do priestorov Litterry v Revúcej či do Kultúrneho centra v Detve. Tieto centrá pritom vedia zabezpečiť všetky služby, ktoré poskytujú aj zákaznícke centrá a budú fungovať dovtedy, kým ich ľudia budú potrebovať.

„Len nedávno sme vás informovali o spustení e-shopu a dnes spoločne slávnostne otvárame Zákaznícke centrá IDS BBSK. Ľudia sa tak dostanú k informáciám a všetkým službám týkajúcim sa cestovania ako fyzicky, tak aj online. Pevne verím, že moderná, prehľadná a komfortná verejná doprava priláka čo najviac cestujúcich. Tiež verím, že mladí ľudia pomôžu svojim rodičom a starým rodičom s online registráciami a vybavia tak väčšinu administratívy z pohodlia domova,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Na stránke www.idsbbsk.sk nájdu cestujúci všetky informácie aj spomínaný e-shop, v ktorom je možné si kúpiť všetky druhy cestovných lístkov.

„Registrácia je veľmi jednoduchá a zaberie len niekoľko minút. Do dnešného dňa už máme celkovo zaregistrovaných takmer 5000 cestujúcich, čo považujeme za veľmi priaznivé číslo,“ doplnil Radoslav Vavruš.

Ak si cestujúci kúpia predplatný lístok online do konca januára 2024, získajú k nemu ďalších 30 dní cestovania zdarma ako bonus. Navyše, celý január 2024 bude Mesiacom mobility, kedy bude cestovanie vo všetkých prímestských autobusoch v Banskobystrickom samosprávnom kraji pre všetkých cestujúcich bezplatné.

Autor: (ts-BBSK, Lenka Štepáneková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Mobilná aplikácia IDS BK by mala byť realitou v roku 2017
Mobilná aplikácia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov, by mala byť realitou v roku 2017.
viac
12.01.2019
Východoslovenské kraje a mestá chcú rozvíjať integrovanú dopravu
Záujem o spoluprácu pri zavádzaní integrovaného dopravného systému potvrdili v piatok predsedovia košického a prešovského samosprávneho kraja Rastislav Trnka a Milan Majerský, a primátori Košíc a Prešova Jaroslav Polaček a Andrea Turčanová. Išlo o prvé takéto stretnutie, konalo sa v Košiciach.
viac
01.03.2021
IDS BK rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji
Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji.
viac
31.01.2022
Integrovaný dopravný systém začnú testovať na území Žilina–Rajec–Kysuce
Prvá fáza testovania Integrovaného dopravného systému (IDS) v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) sa začne na území Žilina – Rajec – Kysuce. ŽSK o tom informoval na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %