Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
31.01.2022 08:40

Integrovaný dopravný systém začnú testovať na území Žilina–Rajec–Kysuce


Ilustračná snímka: (tasr).


Prvá fáza testovania Integrovaného dopravného systému (IDS) v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) sa začne na území Žilina – Rajec – Kysuce. ŽSK o tom informoval na sociálnej sieti.


Doplnil, že súčasťou sú nové cestovné poriadky pre rajeckú dolinu prerokované so starostami dotknutých obcí. "Cestujúci si zakúpi zónový lístok s platnosťou 30, 90, 365 dní alebo sieťový turistický cestovný lístok na 24 alebo 72 hodín," uviedol samosprávny kraj.

Predplatné cestovné lístky budú prenosné a neprenosné. "V prvej fáze budú súčasťou systému aj jednorazové cestovné lístky v meste Žilina s platnosťou 60 minút pre tarifnú oblasť mesto Žilina. Prestupné lístky, platné vo vozidlách prímestskej aj železničnej dopravy, budú vo forme elektronických alebo papierových lístkov," vysvetlil ŽSK.

Cieľom je zjednodušiť dostupnosť verejnej dopravy pre občanov, ktorí v ŽSK využívajú na presun niekoľko typov dopravy v časovej následnosti, dodal samosprávny kraj.

Projekt IDS je súčasťou Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja ŽSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2019
Východoslovenské kraje a mestá chcú rozvíjať integrovanú dopravu
Záujem o spoluprácu pri zavádzaní integrovaného dopravného systému potvrdili v piatok predsedovia košického a prešovského samosprávneho kraja Rastislav Trnka a Milan Majerský, a primátori Košíc a Prešova Jaroslav Polaček a Andrea Turčanová. Išlo o prvé takéto stretnutie, konalo sa v Košiciach.
viac
20.10.2020
Ministerstvo vnútra schválilo eurofondový projekt pre SŠHR
Ministerstvo vnútra schválilo štátnym hmotným rezervám eurofondový projekt zameraný na pomoc pri zvládaní pandémie COVID-19.
viac
01.03.2021
IDS BK rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji
Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji.
viac
26.03.2024
Turiec sa zapája do Integrovaného dopravného systému ŽSK
Aj Turčania budú môcť využívať výhody Integrovaného dopravného systému Žilinského samosprávneho kraja (IDS ŽSK), v ktorom s jedným lístkom cestujete vlakmi, prímestskými autobusmi, či mestskou hromadnou dopravou. Spustenie IDS ŽSK v Turci predpokladáme počas letných mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %