Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.04.2019 02:05

V Hlohovci si pripomenú Medzinárodný deň Rómov


Ilustračný výrez plagátu


Mestský úrad v Hlohovci spoločne so spojenou školou organizuje v utorok (9. 4.) kultúrno-vzdelávacie podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov. TASR o tom informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová z mestského úradu.


Podujatie podobného rázu je v Hlohovci prvýkrát a vzniklo ako dôsledok úzkej spolupráce mesta s miestnymi školami na podporu inkluzívneho vzdelávania detí. "Za posledný rok spojená škola, organizačná zložka špeciálna základná škola s materskou školou, zaznamenala zlepšenie školskej dochádzky detí z marginalizovaných skupín zo sociálne znevýhodneného prostredia. Pod to sa významnou mierou podpísala veľmi dobrá spolupráca s terénnymi sociálnymi pracovníkmi z odboru spoločenských služieb mestského úradu," uviedla riaditeľka školy Zuzana Tomšíková.       

Ako ďalej doplnila, na základe spolupráce a záujmu terénnych pracovníkov škola dôslednejšie a úspešnejšie spolupracuje a komunikuje s rodinami týchto žiakov. "Žiaci a rodiny pod dohľadom terénnych pracovníkov si ďaleko lepšie osvojujú sociálne zručnosti, zdravotné a hygienické návyky," doplnila riaditeľka.       

Kultúrny program podujatia bude v réžii špeciálnej základnej školy, základnej umeleckej školy, Základnej školy Vilka Šuleka a občianskych združení Bétel a Metroklub. Súčasťou podujatia budú aj prednášky odborníkov. Samospráva chce týmto krokom zvýšiť povedomie o problémoch, ktorým ľudia žijúci na okraji spoločnosti čelia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2019
Múzeum holokaustu pripravilo podujatia aj mimo Serede
Múzeum holokaustu v Seredi pripravilo pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu spomienkovú sériu podujatí. Uskutočnia sa nielen v múzeu, ale aj na ďalších miestach na Slovensku.
viac
30.09.2019
Svetový deň cestovného ruchu v Brezne otvoril brány veže
Svetový deň cestovného ruchu, ktorý si pripomíname každoročne 27. septembra, oslávili aj Brezne. V rámci neho návštevníci zavítali na výstavu tradičného odevu na Horehroní, v sprievode rytierov objavili tajomstvá kráľovského mesta a vstúpili do mestskej zvonice.
viac
17.10.2020
Od roku 2007 si 18. októbra pripomíname deň boja proti obchodovaniu s ľuďmi
Väčšinou sa pri tomto druhu trestného konania hovorí o postihoch pre páchateľov či preventívnej činnosti na predchádzanie podobných situácií. Rovnakú pozornosť je však nutné venovať aj obetiam.
viac
09.04.2022
Medzinárodný deň Rómov ako oslava angažovanosti komunít
Významný úspech zaznamenal pre rómsku komunitu, v týždni, keď si pripomíname Medzinárodný deň Rómov (8. 4.), Róm Martin David získal ocenenie Srdce na dlani 2021
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %