Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.12.2016 07:00

V historickom medzibrání pripravujú Kremnické vianočné trhy


Pozvánka.


V priestoroch historického medzibránia v Kremnici sa od pondelka 19. decembra do štvrtka 22. decembra budú konať Kremnické vianočné trhy.


"Trhy otvoríme v pondelok o 14:30 hod. koncertom miestnej kapely Virvar. Na programu sú aj súťaže a workshopy pre deti, v rámci ktorých budú napríklad tvoriť vianočné ozdoby," priblížila Veronika Chrienová z mestského úradu.      

V ôsmich stánkoch si budú môcť návštevníci trhov zakúpiť výrobky lokálnych predajcov ako napríklad ručne robené ozdoby, šperky, medovníčky či med. Nebude chýbať ani vianočný punč, varené víno a detský punč. V utorok sa podľa Chrienovej zapojí aj Stredná odborná škola pre sluchovo postihnutých v Kremnici, ktorej žiaci budú ponúkať svoje výrobky.       

"Trhy organizuje Kultúrne a informačné centrum (KIC) a mesto Kremnica najmä pre to, aby sme prispeli k vianočnej atmosfére a nálade v meste. Zároveň výťažok z predaja punču, ktorý bude predávať KIC, venujeme na dobrú vec. Veríme, že Kremnické vianočné trhy sa stanú v meste tradíciou," dodala Chrienová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2016
Stropkovčania sa pripravujú na jubilejné vianočné remeselné trhy
Mesto Stropkov sa chystá na jubilejný desiaty ročník Vianočných remeselných trhov. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
24.11.2022
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do mesta vrátia vianočné trhy
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do Kežmarku vrátia vianočné trhy. Hovorkyňa mesta Barbora Sosková uviedla, že okrem predajných stánkov chystajú aj kultúrny program.
viac
24.11.2023
Trnava a Piešťany otvoria vianočné trhy už tento piatok
Trnava i Piešťany plánujú v piatok (24. 11.) otvoriť svoje tohtoročné vianočné trhy. V oboch mestách ich odštartuje rozsvietenie vianočného stromčeka, na nasledujúce dni je pripravený bohatý kultúrny program. V Trnave v piatok vystúpi Katarína Koščová, v kúpeľnom meste kapela Avenue.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %