Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
24.11.2023 04:50

Trnava a Piešťany otvoria vianočné trhy už tento piatok


Snímka zdroj: Mesto Piešťany


Trnava i Piešťany plánujú v piatok (24. 11.) otvoriť svoje tohtoročné vianočné trhy. V oboch mestách ich odštartuje rozsvietenie vianočného stromčeka, na nasledujúce dni je pripravený bohatý kultúrny program. V Trnave v piatok vystúpi Katarína Koščová, v kúpeľnom meste kapela Avenue.


V Trnave nesú trhy už niekoľko rokov nový prívlastok adventné, ich trvalým lákadlom je veľký drevený betlehem v strede námestia. Podujatie zabezpečuje Mestské kultúrne stredisko - Zaži v Trnave. Konajú sa na Trojičnom námestí a na Hlavnej ulici a tesne pred Vianocami k nim na tri dni od 15. do 17. decembra pribudnú aj obľúbené Stredoveké vianočné trhy pri Bazilike sv. Mikuláša, na historicky najstaršom trhovom mieste Trnavy. Takmer na každý deň sú pripravené na námestí kultúrne vystúpenia, okrem pozvaných umelcov na pódiu dostanú miesto najmä trnavskí hudobníci a tiež deti trnavských škôl. Postavených je v centre mesta šesť desiatok drevených štylizovaných stánkov s ponukou občerstvenia i tradičných výrobkov.         

Vo františkánskom kostole sa uskutočnia štyri adventné koncerty - diváci si môžu vypočuť Bandu a Vranky, Voci Allegre a Trnavský komorný orchester, BLAženky a Ensemble FLAIR a Simu Magušinovú. Pre najmenších je pripravený nielen príchod Mikuláša na koči, ale aj Rozprávky na radnici a do výkladov centra mesta sa vrátila obľúbená hra Škriatkovo kúzlo. Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism prichádza s ponukou prehliadky mestskej veže iba za svetla lampášov. Je vhodná pre deti i dospelých. Každý účastník dostane vlastný lampáš a sprievodca počas výstupu hore návštevníkom prezradí príbehy a zaujímavosti o tejto viac ako 400-ročnej stavbe.         

Vianočné trhy v Piešťanoch na Námestí slobody má pod palcom súkromná spoločnosť. V drevenej dedinke ponúknu návštevníkom z mesta, okolia i kúpeľným hosťom klasický zimný sortiment vrátane vianočného tovaru a občerstvenia, ako sú špeciality pečené na ohni či punč a čaj s rumom. Vystúpenia na pódiu sa konajú od piatka do nedele, v prvý víkend sa predstaví Nika Barlak, Claudia's Choice, M plus M, tiež dychovka Dubovanka a Andrej Depeš. Nezabúda sa ani na zapaľovanie sviec na adventnom venci a to vždy v nedeľu. Hudobné a divadelné predstavenia vyvrcholia silvestrovským koncertom 31. decembra.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2018
Do Piešťan sa v polovici decembra vrátia čerti
O mesiac, 15. decembra by sa mali po roku do kúpeľných Piešťan vrátiť čerti. Vlani sa prvýkrát v centre za účasti tisícov návštevníkov konal ich pochod – krampus.
viac
12.12.2019
Dolnokubínske vianočné trhy sa tento rok nesú v znamení tradícií
Prezentáciu vianočných zvykov a tradícií dolnej Oravy sľubuje program vianočných trhov, ktoré sa začali v stredu v Dolnom Kubíne. Návštevníci tiež majú k dispozícii 26 stánkov s vianočným tovarom a občerstvením. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskeho mestského úradu.
viac
28.10.2021
V tomto roku sa adventné trhy v Trnave uskutočnia
Mesto Trnava v predstihu oznámilo obyvateľom mesta, že v tomto roku sa obľúbené a navštevované koncoročné podujatie Advent v Trnave uskutoční.
viac
01.12.2023
Otvorenie vianočných trhov na Trenčianskej župe
Aj tento rok sa vestibul župného úradu na jeden týždeň premení na vianočné trhovisko. Každý deň sa na Trenčianskej župe predstaví iná štvorica či pätica krajských zariadení sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %