Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.11.2018 02:55

Do Piešťan sa v polovici decembra vrátia čerti


Ilustračná snímka TASR


O mesiac, 15. decembra by sa mali po roku do kúpeľných Piešťan vrátiť čerti. Vlani sa prvýkrát v centre za účasti tisícov návštevníkov konal ich pochod – krampus.


Pred konaním podujatia sa zdvihla u časti obyvateľov mesta, vrátane poslaneckého zboru, vlna nevôle. Pochod čertov napokon prebehol v poriadku a zabávali sa na ňom všetky generácie.       

S novinkou vlani prišiel organizátor piešťanských vianočných trhov B&R Group, teraz chce čertov znovu predstaviť piešťanskému publiku. Jeho snahou bolo a je opäť priniesť Piešťancom i návštevníkom mesta podujatie, ktoré sa na Slovensku nekonalo, no má stáročnú tradíciu v okolitých krajinách a je všade bohato navštevované. Pochody čertov sa konajú v Rakúsku, Nemecku, Maďarsku, Taliansku, Slovinsku, ale aj Chorvátsku či Česku.       

Pochod je podľa informácií zverejnených na stránke organizátora Vianočných trhov naplánovaný na 17. hodinu na Námestí slobody.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
04.12.2018
Advent na brehoch Liptovskej Mary
Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.
viac
29.11.2019
Predvianočný pochod čertov v Piešťanoch bude aj tento rok
Predvianočný pochod čertov – Krampus bude v Piešťanoch aj tento rok. Do centra kúpeľného mesta sa podľa organizátora Jána Románka chystá 7. decembra okolo 250 pekelníkov a iných bytostí.
viac
24.11.2023
Trnava a Piešťany otvoria vianočné trhy už tento piatok
Trnava i Piešťany plánujú v piatok (24. 11.) otvoriť svoje tohtoročné vianočné trhy. V oboch mestách ich odštartuje rozsvietenie vianočného stromčeka, na nasledujúce dni je pripravený bohatý kultúrny program. V Trnave v piatok vystúpi Katarína Koščová, v kúpeľnom meste kapela Avenue.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %