Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.12.2022 08:50

V historickom centre Liptovského Mikuláša rozsvietili vianočný strom a výzdobu


Ilustračná snímka


Vianočnú výzdobu a hlavný vianočný strom v historickom centre Liptovského Mikuláša rozsvietili v piatok popoludní. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Dodala, že vianočným stromom je približne 15 metrov vysoká a 30 rokov stará jedľa zo Starého Mesta.


Kritériá na vianočný stromček sú podľa hovorkyne náročné, jeho výber robia niekoľko týždňov pred adventom. Po Troch kráľoch poputuje do štiepkovačky v Okoličnom. Tam ho spolu s ostatným zeleným odpadom premenia na kompost. Na jar poslúži ako hnojivo pre ďalšie rastliny.       

Stromček spoločne s vianočnou výzdobou rozsvietili na Mikulášskom jarmoku, ktorý sa v meste koná po troch rokoch. Námestie osloboditeľov tak zaplnili desiatky predajných stánkov, jarmočný predaj potrvá do soboty (3. 12.). "V piatok na pódiu vystúpi Detský folklórny súbor Ďumbier, Slovak Tango a Freeze. Tiež Elán Kontraband, Heľenine oči a U2 revival," priblížila hovorkyňa mesta. Sobota prinesie koncerty kapiel Spektrum, The Minority a Le Payaco.       

Počas celého adventu bude vianočnú náladu na námestí dotvárať reprodukovaná vianočná hudba.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2017
Mikulášske oslavy v Liptovskom Mikuláši
Traduje sa, že sv. Mikuláš dal trom dievčatám do výbavy tri vrecká zlata, aby ich zachránil pred chudobou a urobil ich šťastnými, pretože sa nemohli vydať, keďže nemali veno. Z tejto povesti sa dostal Mikuláš s mešcami ako patrón hlavného kostola na námestí priamo do mestského erbu.
viac
02.11.2018
Mesto osadilo vianočný strom na Hlavnom námestí
V centre mesta dnes pribudol vianočný stromček, ktorý hlavné mesto osadilo na tradičnom mieste na Hlavnom námestí. Pracovníci mestských lesov vybrali za symbol 25. ročníka tohtoročných Vianočných trhov 2018 smrek pichľavý.
viac
06.12.2018
Do Žiliny prišiel Mikuláš a potešil najmenších
V predvečer svätého Mikuláša zavítala do Žiliny milá návšteva. Ako každý rok, aj tento prišiel do nášho mesta Mikuláš, aby rozdal malým deťom sladkosti a pomohol rozsvietiť vianočný stromček.
viac
30.11.2020
Na Hlavnom námestí rozsvietili vianočný stromček
Na bratislavskom Hlavnom námestí v nedeľu večer rozsvietil primátor hlavného mesta Matúš Vallo vianočný stromček. Tento rok je ním 17-ročná a 12 metrov vysoká jedľa biela, ktorú mestu darovala rodina z bratislavskej Karlovej Vsi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %