Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
06.12.2018 11:10

Do Žiliny prišiel Mikuláš a potešil najmenších


Žilinský primátor Peter Fiabáne rozsietil vianočný stromček.


V predvečer svätého Mikuláša zavítala do Žiliny milá návšteva. Ako každý rok, aj tento prišiel do nášho mesta Mikuláš, aby rozdal malým deťom sladkosti a pomohol rozsvietiť vianočný stromček.


Mikuláš si so svojím sprievodom prešiel postupne celé mesto, navštívil mestské časti a všetky sídliská, až sa napokon pristavil na Mariánskom námestí, kde ho už čakalo množstvo zvedavých a nedočkavých detí. Spoločne sa pozreli, ako žilinský primátor pomocou mikulášskej palice rozsvietil vianočný stromček a potom si vychutnali sladkú odmenu priamo od Mikuláša.

Deti aj ich rodičov čakal na námestí pestrý kultúrny program, na pódiu vystúpili deti z Detského folklórneho súboru Cipovička, deti zo Základnej školy Hájik a spevácky zbor Rolničky z partnerského mesta Plzeň. Večer sa na pódiu predstavila skupina Chiki Liki Tu-a.

V Žiline tak príchodom Mikuláša a rozsvietením stromčeka zavládla pravá vianočná atmosféra. „Od dnes naše mesto dýcha tou pravou adventnou náladou. A hoci nám stále nenasnežilo, verím, že sa bude tohtoročný predvianočný čas niesť v pokojnom duchu. Rád by som zaželal všetkým Žilinčanom, ale i návštevníkom mesta príjemné prežitie tohto čarovného obdobia, veľa zdravia, šťastia a spokojnosti,“ poprial žilinský primátor Peter Fiabáne.

Autor: Mgr. Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2017
XXIII. ročník Staromestských slávností má pripravený pestrý program
Už budúci týždeň sa mesto Žilina a jeho obyvatelia dočkajú XXIII. ročníka Staromestských slávností.
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
16.09.2019
Európsky týždeň mobility v Žiline prinesie množstvo aktivít a MHD zadarmo
Žilina sa aj v tomto roku zapája do Európskeho týždňa mobility, ktorý sa koná od 16. do 22. septembra.
viac
03.12.2022
V historickom centre Liptovského Mikuláša rozsvietili vianočný strom a výzdobu
Vianočnú výzdobu a hlavný vianočný strom v historickom centre Liptovského Mikuláša rozsvietili v piatok popoludní. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Dodala, že vianočným stromom je približne 15 metrov vysoká a 30 rokov stará jedľa zo Starého Mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %