Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.04.2024 08:55

V časti Nové Košariská plánujú vybudovať 38 rekreačných domčekov


Zdroj: enviroportal.sk


V obci Dunajská Lužná v časti Nové Košariská chce investor vybudovať celkovo 38 rekreačných domčekov. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor, spoločnosť Fanar Investment Group, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).


"Predmetom navrhovanej činnosti je vybudovanie rekreačných domčekov na individuálnu rekreáciu a občianskej vybavenosti," uviedol navrhovateľ v zámere. Celkovo sa v zámere predpokladá osídlenie približne 130 obyvateľmi.         

Rekreačné domy by mali byť s jedným nadzemným podlažím a podkrovím. Lokalita výstavby je ohraničená jazerom Nové Košariská II, záhradkárskou osadou, ornou pôdou a existujúcou individuálnou zástavbou.         

"Cieľom navrhovateľa je zlepšiť ubytovacie možnosti rekreantov v obci bez viazanosti na ročné obdobie. Turistický potenciál vníma aj samotná obec, ktorá už v minulosti dotknuté územie zahrnula do plánov na výstavbu rekreačných domčekov," dodáva sa v zámere.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
Obchvat Bratislavy potrebujeme čo najrýchlejšie
Po vládnom odobrení projektu bratislavského obchvatu musí čo najrýchlejšie nasledovať začiatok výstavby. Upozorňujú na to starostovia obcí a mestských častí Bratislavy, ktorí presne pred rokom spustili petíciu za urýchlený začiatok výstavby D4 a R7.
viac
21.06.2023
Nové Mesto otvorí koncom týždňa tohtoročné kultúrne a športové leto
Bratislavské Nové Mesto otvorí koncom týždňa (23. – 24. 6.) tohtoročné Novomestské kultúrne a športové leto. Pre návštevníkov bude pripravený športový, hudobný a kultúrny program. Predstaví sa napríklad aj vietnamská komunita. Informovali o tom organizátori podujatia.
viac
19.02.2024
Nové Mesto chce opravovať cesty a chodníky, vyčlenilo 230-tis. eur
Bratislavské Nové Mesto plánuje investovať do ciest a chodníkov vo svojej správe. Na opravy výtlkov má vo svojom rozpočte vyčlenených 230-tis. eur. Celkovo má mestská časť nahlásených viac ako 100 problematických miest. Do avizovaných prác sú zahrnuté aj stavebné práce v štvrti Pokrok.
viac
27.02.2024
Termálne kúpalisko Štrand plánuje strojnásobiť ubytovacie kapacity
Prevádzkovateľ termálneho kúpaliska Štrand Emila Tatárika v Nových Zámkoch, mestská príspevková organizácia Novovital, plánuje rozšíriť ubytovacie kapacity na kúpalisku. Počas nasledujúcich dvoch rokov plánuje zaobstarať desať mobilných domčekov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %