Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.02.2024 08:50

Nové Mesto chce opravovať cesty a chodníky, vyčlenilo 230-tis. eur


Ilustračná snímka


Bratislavské Nové Mesto plánuje investovať do ciest a chodníkov vo svojej správe. Na opravy výtlkov má vo svojom rozpočte vyčlenených 230-tis. eur. Celkovo má mestská časť nahlásených viac ako 100 problematických miest. Do avizovaných prác sú zahrnuté aj stavebné práce v štvrti Pokrok.


"Priamo v teréne sme urobili prieskum najkritickejších miest na cestách, ktoré sa musia opraviť. Reagujeme aj na podnety od obyvateľov, ktorí nám nahlasujú zlý stav vozovky," skonštatoval starosta Nového Mesta Matúš Čupka.         

Plánované opravy sú zamerané na miestne komunikácie III. a IV. triedy, teda tie, ktoré sú v správe mestskej časti. Začiatok prác má samospráva naplánovaný na koniec februára. Opravy chce mestská časť realizovať vo viacerých lokalitách vrátane Jaskového radu či ulíc Pluhová, Odbojárov, Tehelná, Ďumbierska a Jeséniova.         

V ďalších prácach plánuje miestny úrad pokračovať postupne aj v ďalších častiach na základe terénnych obhliadok a stavu komunikácií.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2019
Na Kuchajde sa v sobotu začína novomestské kultúrne leto
V areáli Kuchajdy v bratislavskom Novom Meste sa v sobotu (22. 6.) začne tohtoročné kultúrne leto. "Naším zámerom je pritiahnuť na Kuchajdu celú rodinu, aby si tu každý našiel niečo zaujímavé. Tomu zodpovedá aj skladba otvorenia kultúrneho leta," priblížil novomestský starosta Rudolf Kusý.
viac
04.10.2019
Nové Mesto poskytne aj tento rok jednorazový vianočný príspevok
Bratislavské Nové Mesto poskytne tento rok už osemnástykrát vianočný príspevok. Jednorazová finančná výpomoc je určená obyvateľom v zlej sociálnej situácii. O príspevok je možné požiadať do konca októbra. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.
viac
12.10.2020
V Starom Meste pribudnú parkovacie miesta
Staré Mesto pokračuje vo vyznačovaní rezidentských parkovacích miest, do konca roka by ich malo pribudnúť takmer tristoosemdesiat
viac
30.06.2023
Mesto a Staré Mesto budú spolupracovať pri údržbe ciest a chodníkov
Údržbu komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev v bratislavskom Starom Meste bude mestská časť postupne koordinovať s hlavným mestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %