Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.02.2021 10:35

V Bratislave otvorili ďalší úsek D4 medzi Vrakuňou a Seneckou cestou


Ilustračná snímka: (tasr).


V Bratislave otvorili ďalší úsek diaľnice D4, a to medzi Vrakuňou a Seneckou cestou (Ivanka Západ). Na svojom webe o tom informuje hlavný zhotoviteľ stavby D4R7 Construction.


Nový úsek sa začína v mimoúrovňovej križovatke Vrakuňa, kde nadväzuje na diaľnicu D4 v prevádzke Bratislava (juh) – Podunajské Biskupice – Vrakuňa. „Západne od obce Most pri Bratislave križuje preložku cesty II/572, prechádza mostom ponad rieku Malý Dunaj, obchádza letisko M. R. Štefánika a pokračuje v súbehu so Šúrskym kanálom západne od obce Ivanka pri Dunaji. Úsek končí v mimoúrovňovej križovatke Ivanka pri Dunaji (Senecká cesta),” priblížil zhotoviteľ.

Pre motoristov sa otvárajú výjazdové vetvy a priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Bratislava-Východ, vjazdová vetva v križovatke Bratislava-Východ z cesty I/61 v smere od Bratislavy a vetva v smere od Senca, zjazdové vetvy v križovatke Vrakuňa z cesty II/572A. Taktiež priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Podunajské Biskupice.

Z diaľničného obchvatu D4 je aktuálne už otvorený približne osemkilometrový úseku Bratislava (juh) – Podunajské Biskupice – Vrakuňa.

Projekt bratislavského nultého obchvatu zahŕňa stavbu 27 kilometrov dlhého diaľničného úseku D4 medzi Jarovcami a Račou a približne 32 kilometrov dlhého úseku rýchlostnej cesty R7 medzi Prievozom a Holicami.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
Obchvat Bratislavy potrebujeme čo najrýchlejšie
Po vládnom odobrení projektu bratislavského obchvatu musí čo najrýchlejšie nasledovať začiatok výstavby. Upozorňujú na to starostovia obcí a mestských častí Bratislavy, ktorí presne pred rokom spustili petíciu za urýchlený začiatok výstavby D4 a R7.
viac
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
29.09.2016
Ružinovskí poslanci schválili predaj pozemkov pre výstavbu diaľnice
Na zasadaní miestneho zastupiteľstva 27. septembra poslanci jednomyseľne schválili odpredaj takmer 150 pozemkov.
viac
06.11.2020
Vo Vrakuni začali stavať posledný chýbajúci úsek cyklotrasy pri Malom Dunaji
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali s výstavbou posledného chýbajúceho úseku cyklotrasy popri Malom Dunaji. Novobudovaný úsek spojí kruhový objazd s cyklotrasou na Ihličnatej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %