Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
06.11.2020 07:45

Vo Vrakuni začali stavať posledný chýbajúci úsek cyklotrasy pri Malom Dunaji


Snímka zdroj: (bratislavskenoviny.sk).


V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali s výstavbou posledného chýbajúceho úseku cyklotrasy popri Malom Dunaji. Novobudovaný úsek spojí kruhový objazd s cyklotrasou na Ihličnatej.


Po dokončení sa napojí na cyklotrasu Jurava. Na svojom webe o tom informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK).     

„Súčasťou cyklotrasy je aj osadenie verejného osvetlenia, ktoré nám na Ráztočnej chýbalo. Predbežný termín ukončenia prvej etapy je v polovici decembra,” spresnil starosta Vrakune Martin Kuruc.      

V prvej etape, ktorej výstavba sa práve začala, bude sprejazdnený úsek od kruhového objazdu po ulicu Amarelková. V druhej etape budúci rok bude cyklotrasa pokračovať prepojením na existujúcu cyklotrasou na Ihličnatej ulici. Úsek od Ihličnatej ulice po letisko bol dokončený v minulom roku. Časť od kruhového objazdu po Ihličnatú ulicu realizuje podľa BSK hlavné mesto cez svoju organizáciu Generálny investor Bratislavy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
20.05.2020
Výstavba prvého úseku cyklotrasy pokračuje podľa plánov
Výstavba prvého úseku cyklotrasy na Pereckej ulici v Leviciach pokračuje podľa projektovej dokumentácie a v zmysle podmienok vydaného stavebného povolenia.
viac
05.06.2020
Otvorenie prvého úseku cyklochodníka v Leviciach
Symbolicky na Svetový deň bicyklov dňa 3. júna sa uskutočnilo slávnostné otvorenie cyklochodníka na Pereckej ulici v Leviciach.
viac
21.02.2022
Výstavbu prvej etapy projektu Vydrica majú spustiť začiatkom marca
Výstavbu prvej etapy developerského projektu Vydrica, ktorý vyrastie pod Bratislavským hradom pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v hlavnom meste, majú spustiť začiatkom marca. Práce skončia v roku 2024. Informovali o tom zo spoločnosti Vydrica Development.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %