Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.03.2021 08:25

ÚVO ponúka učiteľom ZŠ on-line školenia o verejných nákupoch


Ilustračná snímka: (tasr).


Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) ponúka všetkým učiteľom základných škôl (ZŠ) on-line školenia o verejných nákupoch.


Predseda ÚVO Miroslav Hlivák im adresoval na Deň učiteľov výzvu, aby sa prihlásili na tieto školenia, a tým mohli vzdelávať žiakov v tejto oblasti. Informovala o tom hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

Predseda zdôraznil, že úrad spustil vzdelávaciu aktivitu pre žiakov v oblasti verejných nákupov pred viac ako dvoma rokmi. „Pandémia však aj nám urobila škrt cez rozpočet a ani my nemôžeme chodiť na základné školy osobne. Do on-line priestoru sme sa však presunuli aj my,“ zdôraznil.

Interaktívna aktivita sa stala podľa ÚVO od roku 2018 súčasťou dobrovoľných učebných osnov pre základné školy. „Na webe Štátneho pedagogického ústavu je zverejnená metodika o verejných nákupoch určená učiteľom základných škôl. Keďže som si vedomý toho, že téma nakupovania za verejné peniaze je špecifická a vyžaduje si osobitý prístup, s radosťou túto našu metodiku dôsledne vysvetlíme a v tejto téme vzdeláme všetkých učiteľov, ktorí o to požiadajú,“ dodal Hlivák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2020
Krajská rada mládeže školila pedagógov, ako vyučovať pomocou internetu
Viac ako štyri desiatky učiteľov základných a stredných škôl v Trenčianskom samosprávnom kraji absolvovalo dvojdňové on-line školenie výučby žiakov prostredníctvom internetu. Pripravila ho Rada mládeže Trenčianskeho kraja.
viac
09.09.2020
NKN ponúka granty na rozvoj vzdelávania
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) finančne podporí verejnoprospešné a dobrovoľnícke aktivity na základných školách.
viac
23.10.2020
Rezort školstva podporí digitálne technológie na školách
Ministerstvo školstva podporí sumou 6 miliónov eur nákup digitálnych technológií pre základné a stredné školy z vlastných zdrojov.
viac
23.11.2020
Edu TV - databáza krátkych video hodín pre žiakov ZŠ
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spúšťa projekt, ktorý pomôže učiteľom a žiakom zvládnuť vzdelávanie dištančnou formou počas zatvorenia škôl. Edu TV bude databázou krátkych video hodín pre žiakov základných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %